søndag, april 03, 2022

Reddet fra krigshelvetet i Mariupol - ukrainere kommer til tro på Kristus


Midt i krigens redsler, fortvilelse og nød finner mennesker i Ukraina Kristus! Som i baptistmenigheten til Paul Dudka (bildet) i Vizhnitsa, Chernivetsk'Ka Oblast. Dette er fra dagens gudstjeneste. Pastor Dudka vurderer nå å holde to gudstjenester hver søndag fordi kapasiteten er sprengt. Folk strømmer til denne baptistmenigheten. Menigheten til pastor Dudka tar også hånd om 100 flyktninger, mange av dem har kommet ut av krigshelvetet i Mariupol. De får husly og mat. 

"Vi får høre om forferdelige lidelser sivilbefolkningen usettes for," forteller pastor Dudka, "men vi får også del i gode nyheter, som at to mennesker kom til tro på Jesus i formiddag."

Bildene er fra dagens gudstjeneste.

For noen dager siden skrev pastor Dudka om flyktningene fra Mariupol: 

Kjære venner Jeg slutter ikke å be dere om å be for ukrainere. Over 20 millioner lider på grunn av krigen og 8 millioner er fordrevet og har mistet alt.

Vi har nettopp mottatt 20 krigsflyktninger til som rømte fra Mariupol, østbyen som er fullstendig ødelagt.

Disse menneskene var på flukt i to uker før de kom hit. De fortalte meg nettopp at russere på vei drepte noen av slektningene deres. Å, jeg kan ikke uttrykke hvordan tilstanden deres er, men DEN ER BARE FORFERDELIG. Totalt har vi allerede over 100 krigsflyktninger som vi gir mat og tar imot i de kirkene jeg har ansvaret for. Vi trenger at dere ber om aat vi klarer å skaffe mat til dem, fordi det kommer til å ta lang tid. Vi trenger å hjelpe slike mennesker. Vi trenger dere kjære venner på grunn av disse krigsødeleggelsene."

Pastor Dudka kan også fortelle at mange ukrainere kommer til kirken han har ansvaret for:  

"Antall besøkende har doblet seg og flere mennesker kommer. Mange av dem har aldri hørt sant evangelium før, men jeg tror dette er den beste tiden å nå mange mennesker for Jesus.


Billedtekst: Flyktninger fra Mariupol. Pastor Paul Dudka nederst til venstre.

Ingen kommentarer: