søndag, mars 05, 2023

En stor forførelse


"På et fotografi vises Mussolini (bildet) fram i bar overkropp der han deltar i landarbeidernes tresking - la battaglisa del grano - som den første statsleder som publiserer bilder av seg selv med naken hud. På et annet bilde singer han hakken for å innlede rivingen av Romas middelaldersentrum slik at regimet kan rydde plass til sin triumferende bruk av ruiner fra antikken. Fotografier spres der han sitter til hest, går på ski, fekter med kårde og spiller fiolin eller svømmer iherdig i sjøen med full kraft ..."

Jeg har lest litteraturkritiker og forfatter Jon Rognliens velskrevne, innsiktsfulle - men dog så skremmendee artikkel i lørdagens Klassekampen om fascismens ånd. Da jeg kom over denne beskrivelsen av Il Duce - Føreren, kom jeg til å tenke på en annen statsleder som de siste årene har yndet å fremstille seg med naken overkropp, matcho til tusen, sittende til hest, fektende med kårde og ivrig svømmende - og det slår meg, hvor like antikristene er, slik de fremstår opp gjennom historien.

Derfor synes jeg det er veldig skremmende å se norske kristne som er blitt så forført at de tror at Vladimir Putin, en tidligere KGB offiser, er sivilsasjonens og den kristne tros redningsmann, og gjengir ukritisk russisk krigspropaganda, ja til og med sanger, hvor krigsmaskinen til Putin lovprises. Så stor og uhyggelig er forførelsen.

Ingen kommentarer: