fredag, mars 10, 2023

Obs, obs alle som ber for Israel: Sjia-Iran under radaren og etablerer seg i Israel


Mens staten Israel er opptatt med interne stridigheter, og mens de hebraiske og arabiske mainstream-mediene ikke tar for seg dette problemet, vokser det en stille, men målbevisst kjerne av sjiamuslimer i landet: et overraskende fenomen, gitt det faktum at Muslimsk majoritet av Israels arabiske borgere er sunnier (bortsett fra ca. 2200 alavittiske-syrere, som har israelsk statsborgerskap og bor i den nordlige landsbyen Ghajar, på Israels grense til Libanon).

Det er The Jerusalem Post som gjengir dette viktige leserbrevet i dag, og dette bør få alle som ber for Israels oppmerksomhet! 

Denne lille kjernen blir oppmuntret og støttet av en mektig regional aktør, som i årevis har opptatt seg med å opprette ulike fullmektiger i regionen. Denne manipulative spilleren skapte Hizbollah, som så langt har lykkes i å ødelegge det vakre landet Libanon innenfra. Deretter fortsatte Iran og dets ayatollah-regime med å frembringe død og ødeleggelse i Syria til dets fullstendige forfall.

I begge disse landene var interne stridigheter og mangel på sosial samhørighet iboende og djupe før den iranske innflytelsen kom. Alt som gjensto for Teheran var å utdype skillet og manipulere det til fordel for ayatollahene. 

De siste årene har de iranske forsøkene på å skape et skille i Egypt ikke lyktes, spesielt på grunn av det egyptiske regimets jernkledde reaksjon mot iranske forsøk på undergraving og sabotasje. Mer enn én gang har spenningen mellom de to landene nådd enestående høyder – ambassadører ble returnert og iranske spionanklager i Egypt ble stilnet. Iran og Egypt har hatt et komplekst forhold siden avskaffelsen av det iranske monarkiet og fremveksten av ayatollah-regimet i 1979.

Kairo, for eksempel, glemte ikke at Khalid al-Islambouli, morderen til den avdøde egyptiske presidenten Anwar Sadat, var iransk og at det iranske regimet oppkalte en hovedgate i Teheran etter ham. Iran, for sin egen del, glemte ikke at den persiske sjahen er gravlagt på et av de mest sentrale og prestisjefylte stedene i sentrum av Kairo.

Det iranske regimet, som streber etter regionalt hegemoni, kolliderer gang på gang med Kairos agenda for regionalt hegemoni, sammen med Saudi-Arabia, spesielt i betydningen dets innflytelse i den muslimske sunnimuslimske verdenen; det vil si til tross for den nylige saudiarabiske bevegelsen mot en mer indre politikk for å forbedre og styrke Saudi-Arabia selv, i stedet for å eksportere sin politikk andre steder.

Innenfor denne sammenhengen omfavner Egypt den ledende sunnimuslimske institusjonen ved Al-Azhar-universitetet, som er bærer av religiøse dekreter angående alle aspekter av hverdagen for sunnimuslimer over hele verden. Derfor omfavner den også imamen som leder institusjonen og har en enorm religiøs (og politisk) innflytelse i den muslimske verden.

Iran i Jordan

I DE SISTE årene har det iranske regimet også begynt å i det stille å "restaurere" sjiamuslimske religiøse steder i Jordan, spesielt de som ligger nær den jordansk-israelske grensen. Dette fenomenet har ikke blitt ønsket velkommen av den lokale arabiske eller hebraiske pressen og media i Israel eller i utlandet.

Den jordanske ledelsen har erkjent en økende svakhet de siste tiårene, gitt den svake økonomien, horder av syriske flyktninger som har kommet seg inn på dets territorium og den konstante konkurransen de ser fra det iranskstøttede Hamas overfor det palestinske flertallet som kjennetegner innbyggerne.

Som vokter av de islamske hellige stedene, inkludert al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, er det vanskelig å forestille seg at den jordanske kongen sover fredelig mens han vet at iranerne hele tiden støtter og oppmuntrer Hamas til å "stjele" dette eierskapet fra den jordanske kongefamilien.

Det nåværende iranske regimet – det som ikke tar noe for å voldta, fengsle og henge iranske kvinner – har nylig startet et nytt og djevelsk kreativt torturmiddel ved å fjerne det høyre øyet til Irans vakreste kvinner og forgifte iranske skolejenter som en form. av forvridd hevn for den kvinneledede revolusjonen mot Mullahen i Iran. Den har også begynt å prøve å utvide sin innflytelse i Israel.

Iran i Israel

Stille og under radaren, til stor forakt for mange av Israels sunni-imamer, er det en liten, men voksende lokal kjerne av muslimer som aksepterer sjiamuslimsk lære og støtter det alavittiske regimet i Syria og det sjiamuslimske regimet. i Iran. Det er ikke lenger en gal fremstilling, men en som er kjent av mange i de arabiske israelske samfunnene, spesielt i den nordlige delen av landet.

Jo mer den interne striden blir djupere i Israel, jo lettere vil Irans søken etter å styrke den nevnte kjernen være. Samtidig, jo mer den arabiske israelske minoriteten i Israel forblir utenfor mainstream media og regjeringens oppmerksomhet, jo lettere vil det være for deler av denne minoriteten å bli manipulert av Iran eller dets regionale fullmektiger. På samme måte som i våre naboland, hvor interne stridigheter og splittelser ble manipulert av Iran, kan det samme skje her og vil fortsette hvis Israel ubevisst tillater det.

Ayatollah-regimet har gang på gang bevist at det ikke har noen betenkeligheter med å bruke noen, og alle midler for å nå sitt ettertraktede mål – regionalt hegemoni – og hvilken bedre måte enn å være «frelser» for en av Islams helligste steder, al-Aqsa-moskeen? De som ikke har noen betenkeligheter med å fjerne sine egne borgeres øyne, drepe ukrainere i en krig, ikke deres, og bevæpne houthiene i deres innbilte krig mot Gulf-landene, vil ikke nøle med å ødelegge den sionistiske enheten.

Det er på tide å våkne før det er for sent.

Av RUTH WASSERMAN LANDE Publisert: 10. MARS 2023/The Jerusalem Post/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen. Forfatteren, en tidligere parlamentariker, har blitt utnevnt til styreleder for det nyetablerte Women's Impact Forum for World Jewish Congress.

Ingen kommentarer: