tirsdag, mai 24, 2011

En av Portugals mest betrodde evangeliske ledere er død

Evangeliske kristne i Portugal er i dyp sorg. De har mistet en av sine mest betrodde ledere. Pastor Antonio Pires (bildet), president for Den evangeliske alliansen i landet og styreleder for Youth for Christ døde av et hjerteinfarkt 7. mai. Før Pires ble leder for Den evangeliske alliansen var han president for landets baptistunion. Pastor Pires døde bare noen få dager før han skulle fylle 51 år. Han ble begravet 9.mai i hjembyen Queluz som ligger i nærheten av landets hovedstad Lisabon. Over 500 mennesker deltok i begravelseshøytideligheten.

Antonio Pires var svært aktiv i misjonsarbeid. Kort tid før han døde hadde han vært på besøk i Guinea-Bissau sammen med ungdommer fra baptistmenigheten i Queluz. Det er en aktiv menighet med over 200 medlemmer. Han var også aktiv i Den europeiske baptistføderasjonen og hadde ulike verv i den sammenhengen. Fra 1993-1999 arbeidet han som misjoær i Mozambique.

Pastor Pires var født i Agolas hovedstad Luanda, hvor han vokste opp og hvor han også gav sitt liv til Jesus. Etter at Angola fikk sin selvstendighet fra Portugal i 1974, flyttet han som 14 åring sammen med resten av familien til Portugal. Her fikk han kall til fulltidstjeneste som baptistpastor og studerte ved baptistenes teologiske seminar i Queluz. Han arbeidet med å nå immigranter fra tidligere portugisiske kolonier, og senere også immigranter fra Ukraina og Moldova.

Antonio Pires etterlater seg kona Isabel, to voksne sønner og en 15 år gammel datter. Vi ber om at bloggens lesere husker dem og den sørgende menigheten i forbønn.

Ingen kommentarer: