lørdag, mai 14, 2011

Jødenes tilbakekomst til Eretz Israel for 63 år siden er det viktigste endetidstegn av alle - Gud holder ord


I dag er det på dagen 63 år siden staten Israel ble født. Det som skjedde den gang, 14. mai 1948, kan best beskrives med ordene fra profeten Jesaja:

"Hvem har hørt slik? Hvem har sett slike ting? Kommer et land til verden på èn dag, eller blir et folk født på èn gang? For Sion har vært i barnsnød, og med det samme har hun født sine sønner." (Jes 66,8)

Dette skjedde bokstavelig talt foran øynene på den generasjonen som opplevde 1948. Jeg er enig med den norske teologen Aksel Valen Senstad som sa det slik:

"Av alle Guds undre og veldige gjerninger i historien mot sitt folk Israel, er vel de begivenheter som har skjedd i Israel den siste generasjon å sammenligne med de største undre Gud har gjort i dette folks historie."

Jødenes tilbakekomst til Eretz Israel i 1948 er et av de - om ikke det aller største - endetidstegn for alle jordens folk. Det er en oppfyllelse blant annet av profetien hos profeten Jeremia:

"Se, derfor skal dager komme, sier Herren, da det ikke mer skal bli sagt: Så sant Herren lever, han som førte Israels barn opp fra landet Egypt! - men det skal bli sagt: Så sant Herren lever, han som førte Israels barn opp fra landet i Nord og fra alle de land som han har drevet dem bort til. Og jeg vil føre dem tilbake til deres land, det som jeg gav deres fedre." (Jer 16,14-15)

At Israel fikk sitt land tilbake er ikke bare fantastisk for dem, men for oss alle, for det viser at Gud holder sine evige løfter! "Dette Bibelens ord er blitt oppfylt for våre øyne. Bare den som med vilje er blind, kan unngå å se det, og bare den som fornekter Gud kan fornekte denne Guds gjerning i vår tid," skrev Thoralf Gilbrant, og jeg er så enig, så enig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud holder sine løfter til sitt folk! Det er løfterikt!

Birgir sa...

Guds Ord og løfter kan aldri rokkes.