lørdag, mai 28, 2011

Praktisk tilrettelagt disippeltrening for indiske ungdommer

For noen få dager siden kom 190 ungdommer fra det sørlige India sammen for en tre dagers disippeltreningsleir. Misjonæren Daniel J (bildet), som er utsending fra den asiatiske misjonsorganisasjonen Gospel for Asia, underviste deltagerne med utgangspunkt i 1.Tim 4,12:

"La ingen forakte deg for din ungdoms skyld, men vær et forbilde for de troende i tale, i ferd, i kjærlighet, i tro, i renhet!"

Han oppmuntret deltagerne til å være et forbilde på alle områder av deres liv ved å anvende dette verset praktisk på de hverdagssituasjonene de opplever.

"Det er vanlig at foreldre, naboer og venner sier når en ungdom kommer ut for problemer: Å, det er ok, han er jo fremdeles så ung! Men det er ikke ok," sa Daniel J og henviste nettopp til verset fra 1.Timoteusbrev. Han utfordret deltagerne til å være eksempler ikke bare i ord, men også i handling. Etter undervisningen ble deltagerne delt inn i grupper slik at de kunne snakke om hvordan de kunne tillempe undervisningen til deres egne liv.

Undervisningen var svært prakisk og konkret anlagt. Blant annet ble det snakket om hvordan unge mennesker kan holde seg rene. Her ble det tatt opp forholdet til hvordan man klær seg, hvordan man forholder seg til det annet kjønn før man er gift, og hva slags forhold man bør ha til røyking, alkohol og narkotiske stoffer.

En av dagene ble også brukt til gatevangelisering. For flere av ungdommene var dette første gangen de var med på noe slikt. I alt ble 4000 hefter og traktater delt ut.

Ingen kommentarer: