lørdag, mai 21, 2011

Hva skjer med de som har trodd på Campings vranglære?

I dag går mine tanker til de mange som vil oppleve skuffelsen over å ha blitt lurt av vranglæreren Harold Camping. Det fortelles om fattige mennesker i Vietnam som har solgt alt de eier fordi de venter på at Kristus skal komme tilbake i dag. Det har også tusenvis av amerikanere gjort.

Tenk hvilken effekt dette vil ha på de som har stolt på Campings spådommer, og som i løpet av denne dagen vil finne ut at de er blitt lurt. Hva skjer med dem etter denne dagen? Vi trenger å be for dem i deres forvillelse som kan ende i den største fortvilelse, vantro og smerte.

En annen side ved denne villfarelsen er at en hel verden vil le av "forskrudde kristne", og budskapet om Jesu snarlige gjenkomst vil bli latterliggjort. Etter dette vil det bli vanskelig å snakke om Jesu gjenkomst på en troverdig måte, og folk vil kunne vende seg bort fra det sanne budskapet som Bibelen forteller oss om.

Det er ingen tvil om at Harold Camping har gjort mye skade. Først og fremst på den skaden han har påført tusenvis av mennesker som har trodd på Camping og hans vranglære. Men også den skade han har påført den kristne tro verden over.

Se også:

http://www.vl.no/verden/article130438.zrm

Ingen kommentarer: