tirsdag, mai 17, 2011

Hjelpeløse uten Ånden

Jeg leste noe av Wilfrid Stinissen i går som ble meg til hjelp. Utgangspunktet er noe Jesus sier i Joh 14,16: "Og jeg vil be Faderen, og han skal sende dere en annen talsmann, for at han skal være hos dere for evig."

Stinissen skriver:

"Her bruker Johannes det greske ordet 'parakletos' og det betyr både hjelper og trøster. Den Hellige Ånd vil både hjelpe og trøste oss.

Vi trenger alle hjelp og trøst på ferden gjennom livet. Livet er ikke lett. Det er få ting vi mennesker er så enige om som nettopp dette. Mange ganger er det vanskelig å leve. Jesus lover oss en Hjelper og en Trøster fordi han vet at vi ikke makter livet alene.

Riktignok har Gud bestemt at vi skal hjelpe og trøste hverandre. Men ofte består livets vanskeligheter nettopp i at vi svikter og plager hveranddre i stedet. Den hjelp vi kan gi hverandre, er ikke nok.

Vi kristne kjenner evangeliets høye idealer, så vi har virkelig behov for trøst og hjelp. Den kunnskapen vi har fått, gir oss et stort ansvar som vi vet at vi ikke kan bære av egen kraft. Vi skal elske slik Jesus har elsket oss, med en selvoppgivende og ofrende kjærlighet. Vi skal være fullomne slik vår himmelske Far er fullkommen. Hvem av oss greier vel dette?

En kristendom uten Den Hellige Ånd gjør menneskene enda mer hjelpeløse enn de var før de ble kristne. Alt det vakre og fine som evangeliet taler om, det er jo helt uoppnåelig med menneskelige krefter.

Men Jesus har lovet å sende Hjelperen sin.

Ingen kommentarer: