søndag, mai 22, 2011

Flere eksempler på Harold Campings vranglære

Nettsiden til Family Radio er ikke oppdatert i dag - naturlig nok. Det skal litt til å komme seg etter nedturen i går da Harold Campings villfarelse ble åpenbar for alle hans tilhengere. Hvordan dette skal forklares - eller bortforklares - skal det bli interessant å se.

På nettsiden finnes det en artikkel skrevet av Harold Camping (bildet) hvor han forklarer hvordan han kunne vite noe som Bibelen sier Gud alene vet. Guds ord er nemlig krystallklart når det gjelder spørsmålet om Jesu gjenkomst og dommen: "Men den dagen og timen kjenner ingen, ikke engang himmelens engler, men bare min Far." (Matt 24,36)

Camping sier at det Jesus mener er at ingen kunne vite dette før Bibelen var endelig samlet, for da var åpenbaringen sluttført. Så holdt Gud dette skjult frem til vår tid. Han henviser til et vers i Forkynneren 8,5: "Den som holder budet, skal ikke lide noe ondt. Den vises hjerte skal få kjenne tid og dom."

Harold Camping henviser ikke direkte til seg selv men henviser at det til alle tider har vært sanne troende til alle tider, men det er jo åpenbart at han selv ser på seg på denne måten. Det er til de sanne troende at Gud åpenbarer sine hemmeligheter, i følge Camping. Så begynner han å snakke om skapelsen. I den sammenheng henviser han til at det har vært "en vanlig oppfatning gjennom kirkens historie at skapelsen skjedde i 4004 f.Kr." Så skriver han:

"Men for omtrent 35 år siden begynte Gud å åpenbare de sanne troendes forståelse av tidslinjene i Bibelen."

Allerede her burde de som hørte Camping si dette sperre øynene opp! Camping grunngir ikke hvorfor han kan si dette, men det handler jo om en spesiell åpenbaring gitt til de sanne troende - så da så!

Men det er ikke bare dette Camping tidfester. Man mener også å kunne tidfeste når den kristne forsamlingens tid definitivt var over på jorda. Det skjedde i følge Camping i 1988! Dette har han funnet ut på følgende måte:

"For mange år siden lærte vi at stillheten i himmelen (han refererer til det Johannes omtaler som en halv times stillhet i himmelen) refererer til den første del av den store trengselstiden på 23 år - nøyaktig 8.400 dager - og at denne perioden begynte 21.mai 1988."

Igjen snakker vi om en "åpenbaring" som skal være gitt Harold Camping.

I følge Camping ble første 2.300 dagene av den tilsammen 8.400 lange trengselstiden en tid hvor ingen mennesker ble frelst. Så etter den 21.mai og frem til i går skulle så "høstregnet" komme som Joel profeterer om, og hvor det skal være en stor innhøstning av mennesker.

Alle som leser Bibelen vil se hvor obsur denne læren er. Slik blir det når man påberoper seg spesial "åpenbaringer", og mener seg å tilhøre en spesiell åndelig elite som Gud betror seg til. Harold Camping bærer alle kjennetegnene på den falsk profet og i går beviste han for hele verden at det er det han er.

Se også:

http://www.vl.no/verden/article130438.zrm

Ingen kommentarer: