søndag, mai 29, 2011

Krystallkatedralen konkurs - herlighetsteologien bankerott

Du husker sikkert Krystallkatedralen, TV-programmet "The Hour of Power" og Robert H. Schuller - selve flaggskipet og drivkraften i herlighetsteologien. Det var den gang og ikke nå. Historien rundt The Crystal Cathedral er historien om herlighetsteologiens falitt.

For store økonomiske problemer har ført til at menigheten som forkynte at Gud vil du skal være rik, og ha suksess på alle livets områder, er konkurs. For å komme seg ut av sin økonmiske hengemyr selger de glass-katedralen for 46 millioner USD.

Greenlaw Partners of Newport Beach kjøper eiendommen i Garden Grove i California for å bygge leiligheter. Menigheten får lease kirkebygget for den nette sum av 212.000 USD i måneden og garanterer denne leiesummen i 15 år fremover. Menigheten vil også kunne få muligheten til å kjøpe kirkebygget tilbake 30 millioner USD om de klarer å få det til innen de kommende fire årene. Det finnes 550 kreditorer som har penger å hente i boet.

I kjøpsavtalen ligger det en klausul: Chief Executive Sheila Schuller Coleman, datter av grunnleggern Robert H. Schuller, skal ha litt penger å klare seg med. Hun får i følge avtalen 70.000 USD i lønn i året.

Jeg tenker på alle de som gav penger til dette prestisjeprosjektet, og på alle de som trodde på budskapet om at tegnet på at man er velsignet er at man er rik.

Ingen kommentarer: