mandag, juni 25, 2012

Evangeliet skjult i evangeliene

Det finnes et evangelium i evangeliene som de fleste kristne overser! Det sier en av vår tids fremste forskere på Det nye testamente, N.T Wright, i sin nye bok How God Became King: The Forgotten Story of the Gospels.

Hva er det vi overser? Jo, det faktum at Jesu liv er et evangelium i seg selv! Det må være alt sammen - sier Wright - fødsel, mirakler, undervisning, oppstandelse og himmelfart! Du kan ikke gå fra vuggen til korset. Vi kan ikke først gå til undervisningen til apostelen Paulus om forsoningen, men vi må gå rett til Jesus, - og ikke bare til Hans død, men se hele Hans liv. Sier anglikaneren Wright. Og han har opplagt helt rett! Og det Wright sier får praktiske konsekvenser. For kristen tro handler ikke om en masse ord, men liv!

Enkelte vil vel kanskje si at det Wright sier er ganske så opplagt. Er det? Jeg tror mange kristne fokuserer så mye på Jesu død at de glemmer hvordan Jesus levde! Wright lever vi går til evangeliene som om vi skulle finne en jakke, og glemme personen inne i jakken.

Evangeliene, sier Wright, handler om å fortelle historien om Guds rike og dets konge, Jesus. Jesus etablerer Guds styresett på jorden slik det er i himmelen. Guds rike handler ikke om mennesker som skal til himmelen, men himmelens styresett som kommer til jorden!

Oppdager vi evangeliet i evangeliet får dette praktiske følger for våre liv, for Guds ord sier: 'Det var jo dette dere ble kalt til. For Kristus led for dere og etterlot dere et eksempel, for at dere skulle følge i hans spor'. (1.Pet 2,21) Det betyr blant annet at vi må leve ut Guds rikes prinsipper, slik vi finner dem beskrevet i Bergprekenen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra! I går hørte jeg om noen som er SÅ superkristne at de nesten ikke kan ha kontakt med ikke-kristne. Jeg våger å åstå at da har man misforstått fullstendig!Jesu Kristi etterfølgere? Han som spiste og drakk sammen med tollere og syndere!