søndag, juni 24, 2012

Læregrunnlaget for Times Square Church - menigheten som ble grunnlagt av David Wilkerson, del 1

David Wilkerson grunnla Times Square Chuch i New York (bildet) i 1987. I denne arikkelserien presenterer jeg menighetens læregrunnlag, en menighet som på mange måter er et forbilde for mange av oss, hva grundig og sann bibelundervisning angår:

1. Bibelen er inspirert og det inspirerte og eneste ufeilbarlige Guds ord.

2. Det er en sann Gud, evig eksisternede i tre personer: Gud Faderen, Gud Sønnen, og Gud Den Hellige Ånd.

3. Vi tror på vår Herre Jesu Kristi guddommelighet, Hans jomfrufødsel, Hans syndfrie liv, på Hans mirakler, på Hans stedfortredende og forsonende død, på Hans legemlige oppstandelse, på Hans himmelferd, hvor Han nå sitter ved Faderens høyre hånd, på Hans personlige, fremtidige gjenkomst til jorden i kraft og herlighet for å regjere i tusen år.

4. Vi tror på det velsignede håp, Kristi snarlige gjenkomst for de overvinnende troende.

5. Vi tror på syndefallet og dets følger og at den eneste måten å bli renset for sin synd er gjennom omvendelse og tro på Kristi forløsende blod.

6. Vi tror at gjenfødelse ved Den Hellige Ånd er absolutt nødvendig for personlig frelse.

(fortsettelse)

1 kommentar:

Jan Ove Blindheim sa...

Det er fint at du skriver om denne menigheten på bloggen din Bjørn Olav. Jeg har i flere år fulgt en del med på forkynnelsen til David Wilkerson og de andre pastorene i denne menigheten.Og jeg har blitt utfordret, oppmuntret og velsignet av det.Her har jeg funnet en solid Bibelsk fundamentert forkynnelse som jeg (for en stor del) savner i den norske kristenheten.