onsdag, juni 20, 2012

Historisk møte mellom husmenighetsbevegelsen i Kina og kristne fra tidligere Sovjet - øker farten i Tilbake-til-Jerusalem arbeidet

Det jeg er i ferd med å fortelle om i denne artikkelen, har aldri tidligere skjedd i misjonshistorien! Tidligere i år møttes lederne for den kinesiske husmenighetsbevegelsen biskoper og ledere for evangeliske kristne i Russland, Ukraina. Hvite-Russland, Sentral-Asia og Kaukasia hverandre for å drøfte felles strategier. Møtet har av sikkerhetsmessige årsaker vært holdt hemmelig frem til nå.

Det er Ljus i Öster som skriver om dette i sitt siste nr, som utkom i går. Etter møtet har 'Tilbake-til-Jerusalem' bevegelsen funnet måter å kunne øke takten på misjonsengasjementet. Hensikten med møtet var blant annet å planlegge felles misjonsstrategier for å nå de folkegruppene som ennå ikke har nasjonale livskraftige menigheter, slik at Jesu misjonsbefaling kan sluttføres. Andre spørsmål som ble berørt under den historiske samlingen var situasjonen til de forfulgte kristne, samt spørsmål om hvordan den enorme vekkelsen som pågår i Kina og Sentral-Asia, kan spres til nærliggene områder.

Det nye testamente og Robert Morrison
Det hele begynner på 1800-tallet når Robert Morrison oversetter Det nye testamente til kinesisk. De første eksemplarene ble smuglet inn i Kina av kristne fra Sverige, England og Russland via Sibir, og ankom Peking i 1819 og banet veien for de første gjennomslagene for evangeliet i Kina.

Under 2. verdenskrig aktualiseres den kinesiske visjonen om å bringe evangeliet tilbake til Jerusalem, gjennom noen av de hardeste og tøffeste misjonsmarkene verden har sett. Kineserne er rede til å gå - med livet som innsats.

Misjonsbibelskoler
Under det hemmelige møtet ble det blant annet drøftet muligheter for å starte misjonsbibelskoler. Dette er et forslag den svenske misjonsorganiasjsonen Ljus i Öster, tidligere Slaviska Missionen, brenner for, og som de nå har fått aksept for. Dette vil være skoler hvor nasjonale arbeidere fra Kina og fra det tidligere Sovjetunionen trenes for dette misjonsarbeidet. Man går nå inn for et mye tettere samarbeide mellom husmenigetene i Kina og i de øvrige landene som deltok på konferansen, slik at evangeliet skal forkynnes i noen av de sterkeste åndelige festene i verden: den muslimske, buddhistiske og hinduistiske verden. De misjonærene som vil bli utdannet ved disse misjonsbibelskolene vil gå ut med evangeliet med livet som innsats.

På konferansen deltok misjonsledere og pastorer fra 15 ulike land. Ved siden av lederne for flere av husmenighetsnettverkene i Kina deltok pastorer og biskoper fra pinse- og baptistsamfunn, samt representanter fra ulike evangelikale allianser.

Forbønn
Dette arbeidet trenger vår forbønn.

Ingen kommentarer: