mandag, juni 18, 2012

Målbevisst aksjon for å nå hvert hjem med evangeliet

Russland er stort! Det er virkelig sant. Et av områdene i dette veldige riket er Tver oblast, et areal på hele 84.575 kvadratkilometer, og med et innbyggertall på 1,4 millioner mennesker. Mye av området opptas av Valdajhøydene, hvor de store elvene Volga, Vestre Dvina og Dnepr har sine kilder.

Fra 2.-15.mai ble det gjennomført en stor evangeliseringsaksjon i Vesyegonsk distriktet i Tver. Bortsett fra et halvt dusin landsbyer, ble alle oppsøkt av evangeliseringsteamene. Disse var for vanskelig å nå på grunn av de elendige veiforbindelsene, eller mangel på veier. Alle hjemmene i de landsbyene som ikke har ortodokse kirker ble besøkt. Teamdeltagerne, som representerte ulike baptistmenigheter, så og opplevde den store åndelige nøden som finnes her.

I følge Wikipedia har Vesyegonsk distriktet 267 landsbyer, men dette tallet viser seg å være for høyt. Minst 34 landsbyer er helt utdødd. Det bor ikke lenger mennesker der. I flere av landsbyene er det bare et hus, andre bestod av tre og fire. Nærmest over alt var det fraflytting. Det var få unge mennesker å se. Arbeid fantes nesten ikke. I hele dette området bor det 6000 mennesker. Det ble delt ut nesten 1000 Nytestamenter. Flere av boligene er fritidsboliger for folk fra St.Petersburg og Moskva, og også disse hjemmene fikk hvert sitt Nytestamente. 

Ingen kommentarer: