søndag, juni 17, 2012

Johnny Cash - forløper for den moderne kristne sionistiske bevegelsen

The Jerusalem Post hadde i går en svært interessant artikkel om country-legenden Johnny Cash og hans forhold til Israel. Professor Shalom Goldman mener at Johnny Cash var en forløper for den sionististiske bevegelsen blant amerikanske kristne.

'Lenge før dagens moderne kristne sionistiske bevegelse ble en bastion for amerikansk støtte til Israel, fantes The Man in Black', skriver David Brinn, journalist i The Jerusalem Post.

Johnny Cash, en hengitt kristen og baptist, som døde i 2003 i en alder av 71 år, besøkte Israel fem ganger i fra 1966 til midten av 1990 tallet sammen med sin kone, June, og deres barn. Han skrev også sanger og utgav flere album med disse som omhandlet Israel og hans kjærlighet til landet. Cash fikk også laget filmer fra hans reiser til de bibelske stedene.

De sterke båndene Johnny Cash hadde til Israel har lenge fascinert Shalom Goldman, som er professor i religion ved Duke University.

- Johnny Cash var kristen sionist minst et ti-år før det kristne-høyre fikk politisk makt mot slutten av 1970-tallet, sier professor Goldman.

En av de som forstod betydningen av kristne sionister var selveste David Ben-Gurion, som sørget for å sponse World Pentecostal Conference in Jerusalem i 1971. Den israelske regjeringen forstod også at Johnny Cash kunne bli god PR for landet, og sørget for at han fikk hjelp til filmproduksjonen som fikk navnet: 'The Gospel Road', laget i 1971.

Den interessante artikkelen i The Jerusalem Post finner du her:

http://www.jpost.com/ArtsAndCulture/Music/Article.aspx?id=274073

1 kommentar:

NuffeTurid sa...

Flott å lese. Det er nok mange flere enn vi tror, som har skjønt dette. Så bra at folk med "possisjon" står fram og støtter Israel. Det trengs.