lørdag, juni 23, 2012

Når Gud leger et sønderbrutt ekteskap

Jeg tar ikke stilling til sider av Benny Hinns teologi som er omdiskutert, men jeg fryder meg over at Herren har gjenopprettet ekteskapet mellom Suzanne og Benny Hinn.

Etter år med ekteskapsproblemer skilte de to lag i 2010. Benny Hinn har selv innrømmet at tjenesten han har stått i med store kampanjer verden over, har vært en medvirkende årsak. De to har fått liten tid sammen. At Benny Hinn har vært så mye på reisefot, er også en av årsakene til at hans kone begynte å misbruke reseptbelagte piller. Det skriver paret åpent om på nettsiden til Benny Hinn Minstries.

Nå skal ekteparet gå i samlivsterapi og samtaler, ledet av den svært anerkjente og respekterte pastoren, Jack Hayford. Han har påtatt seg ansvaret med å følge opp de to, og ekteparet har sagt seg villige til å underordne seg hans råd.

Det står djup respekt av at ekteparet Hinn er så åpne med sine samlivsproblemer. Begge snakker åpent om sine følelsesmessige sår, og at Gud er i ferd med å lege dem og gjenopprette deres forhold. Planen er nå å gifte seg på nytt.

Mange ekteskap i dag går i oppløsning, men Gud kan lege sønderbrutte ekteskap! Det vil nok være til stor oppmuntring for mange at Suzanne og Benny Hinn har funnet inn til hverandre igjen, og at Gud gjenreiser deres ekteskap. Nå vil ekteparet gjerne være med på å be for at andres ekteskap skal helbredes.

Det er også sterkt å oppleve at en Herrens tjener ydmyker seg slik som Benny Hinn gjør, og det offentlig. Kanskje det kan hjelpe oss alle til å være mer åpne med egne liv, og se våre egne svakheter?

Skilsmissen til Suzanne og Benny Hinn reiser også noen fundamentale spørsmål om de høye kostnadene ved tjenesten i Guds rike, når ekteskap går over styr fordi man setter tjenesten høyere enn ektefellen. Når de to nå satser på hverandre igjen understreker de samtidig det gudgitte kallet som ekteskapet representerer.

1 kommentar:

Bjøtm sa...

Ps! Litt forskjell på clairbourne og hinn? Ja! Ekte kristen er clairbourne mens hinn er falsk..