onsdag, juni 27, 2012

New Tribe Mission arbeider for å nå de 2.500 folkegruppene som ikke er nådd med evangeliet

New Tribe Mission, grunnlagt av Paul Fleming (bildet) og fem av hans venner, i 1942, er en misjon etter mitt hjerte. Denne misjonsorganisasjonens mål er å nå mennesker som ikke har tilgang til evangeliet.

Når Paul Fleming og hans fem venner dro ut som misjonærer hadde de verken penger eller noen organisasjon bak seg. I tro grunnla de New Tribe Mission. Pionerarbeidet har båret rik frukt. I dag arbeider mer enn 3000 misjonærer rundt om i verden og der er utdanningsinstitusjoner i mer enn et dusin land som utruster misjonærene til tjeneste blant folkegrupper som ennå ikke har hørt evangeliet.

2.500 unådde folkegrupper
Ca 2.500 av verdens 6.500 folkegrupper er fremdeles ikke nådd med Evangeliet. New Tribes Mission (NTM) hjelper lokale menigheter til å utdanne, koordinere og sende misjonærer til disse folkegruppene.

Misjonærene som arbeider for New Tribe Mission har som mål å etablere modne menigheter. Målet er at disse menighetene selv kan utføre oppgaven som Guds redskap i lokalsamfunnet og bli medarbeidere i det oppdraget Jesus gav oss. Der hvor et nytt arbeid etableres legges det vekt på grunnleggende bibelundervisning. I det hele tatt er denne misjonsorganisasjonen svært bibelfundert i alt det den arbeider med.

På misjonens nettside heter det om dette: 'Unådde folkegrupper har ingen forståelse av Bibelens Gud. Så Bibelundervisningen begynner på samme måte som Gud gjorde det med sitt utvalgte folk: i begynnelsen. Kronologisk Bibelundervisning danner et grunnlag for å kunne forstå Jesu død og oppstandelse'.

I trosgrunnlaget New Tribe Mission bygger på, heter det om Guds ord:

'Vi tror på den verbale (ord for ord) inspirasjonen, tilstrekkeligheten og endelige autoriteten til Guds Ord'.
I kommende artikler vil jeg bringe nyhetsstoff fra denne misjonsorganisasjonen her på bloggen, slik at flere kan bli kjent med det arbeidet som drives i de landene den er representert. Jeg vil tro flere av bloggens lesere vil - i likhet med meg - glede seg stort over å se hvordan Guds rike går frem der hvor New Tribe Misson arbeider.

New Tribe Mission er representrert i Norge, og har egen norsk nettside, som finnes her:

 http://norge.ntm.org/

2 kommentarer:

Markus Røsvik sa...

Tusen takk for flott artikkel om arbeidet til NTM!

Hilsen Bodil F.T. sa...

Spennende!!