fredag, juni 29, 2012

Den kristne vekkelsen i Iran skaper nå panikk blant landets imamer

Den kristne vekkelsen i Iran har nå fått slike dimensjoner at iranske imamer nå bruker fredagsbønnen i moskeene til å advare mot den! Den sterke veksten i antallet husmenigheter er blitt en alvorlig trussel for landets prestestyre.

I følge det kristne nyhetsbyrået 'Mohabat News' advarte Hojatol-Eslam Seyed Mohammad Saeedi, som ledet fredagsbønnen i den religiøse byen Qom forrige fredag, 'mot effektene av fiendens bestrebelser ved å etablere husmenigheter'. Han kalte på landets kulturelle myndigheter, og spesielt Organisasjonen for Islams propaganda og ba dem om å promotere den religiøse islamske lære. Byen Qom er regnet for å være Irans religiøse hovedstad. Det er her her et av landets mest prominente Shia-seminarer befinner seg.

Nå er det ikke noe nytt i at iranske imamer advarer mot den kristne tro. Det nye er omfanget i advarslene. For det skjer over hele landet. Det er i ferd med å bre seg en panikk blant de muslimske lederne, og frykten består i at den kristne vekkelsen skal bli så stor og omfattende at den truer hele presteregimet.

Det er stor grunn til å glede seg over det Gud holder på å gjøre i dagens Iran. Forfølgelsen mot de kristne er intens og grusom, men over alt vender iranere seg til Jesus! La oss be om at vekkelsens flammer vil brenne med uforminsket styrke, ja bli enda mer intense!

3 kommentarer:

Jens Thoresen sa...

Dette er enormt stort. Gud har ein eigen agenda med det gamle persiske folket for tida. Dei syner ein enormt tørst etter Jesus, og grip han lett når dei møter han, anten det skjer i Iran, Noreg eller andre land.

Anonym sa...

Iranerne griper vel etter hva som helst for å knekke regimet. De har forsøkt å gjøre opprør flere ganger uten hell. Iran er en stor nasjon med en lang historie. Befolkningen er ung og velutdannet. Forhåpentlig kan de klare å fri seg fra prestestyret om ikke lenge, og deretter starte en sekulariseringsprosess. Det fortjener de.

Bjørn Olav sa...

Så langt jeg kan se og kjenner iranske forhold er dette en genuin kristen vekkelse. Den har pågått i mange år nå, og flere er de som har gitt sine liv som martyrer.