onsdag, juni 06, 2012

'Kristne bokbord' effektive i evangeliseringsarbeidet i tidl. Sovjet

En av de mest effektive måtene å vinne mennesker for Jesus på i Russland og de tidligere sovjetiske republikkene, er gjennom kristen litteratur. Baptistene har visst å benytte seg av dette, og setter gjerne opp sine bokbord på markedsplasser, t-banestasjoner og torg.

Baptistene i Usbekistan blir forfulgt. Det har jeg dokumentert ved mange anledninger via vårt arbeid, Martyrkirkens venner, som har en egen Facebook side. Men selv om de blir forfulgt setter de likevel opp sine små bordbok for på den måten å komme i kontakt med mennesker som Gud har kalt. De vet at en slik virksomhet er farlig, og at de når som helst kan bli arrestert, likevel fortsetter de! En av de som fant Jesus på denne måten er Zarina Ordian. Det skjedde gjennom hennes mor:

Frelst gjennom kristne bøker
Zarinas mor var svært opptatt med okkulte fenomener. En dag gikk hun til det lokale markedet. En dame fra den lokale baptistmenigheten hadde satt opp et bokbord der hun solgte og lånte ut bøker. Moren til Zarina lånte med seg noen bøker hjem, som hun leste med stor interesse. Når moren hadde lest ferdig bøkene dro hun tilbake til torget for å levere dem tilbake til damen hun hadde lånt dem av. Men hun var ikke der. Dermed bestemte hun seg for å oppsøke baptistmenigheten for å få levert tilbake bøkene på den måten. Der var det gudstjeneste, og etter å ha deltatt på den, fikk hun snakket med brødrene der. Hun fortalte om sitt liv, og sin interesse for okkultisme. Brødrene delte med henne hva Guds ord sier om dette, og advarte henne mot å drive med denslags. I løpet av samtalen ble moren overbevist om at disse brødrene fra baptistmenigheten hadde rett. Hun dro rett hjem, fant alle de okkulte bøkene og gjenstandene sine, og brant dem. Neste søndag tok hun datteren med seg til gudstjeneste i baptistkirken. Moren bestemte seg for å følge Jesus denne søndagen. Hver søndag gjennom et halvt år fulgte moren datteren som da var 14 år på søndagsskolen. Da bestemte datteren seg for at hun også ville følge Jesus, og to år senere ble begge døpt.

Muslimske naboer:
Zarina er i dag aktivt med i søndagsskolearbeidet i baptistmenigheten. De bor i et muslimsk nabolag. På den tiden da moren og Zarina ble kristne var den nærmeste naboen en mullah. Han advarte på det sterkeste mot baptistene. Moren til Zarina er tadsjiker, mens faren er russer. Noen av vennene til Zarina har forsøkt å få henne til å vende tilbake til Islam, men det er en helt uaktuell problemstilling for henne. Hun har funnet Jesus som sin Frelser, og i dag 22 år gammel, ivrer hun etter at også andre skal finne Ham.

Ingen kommentarer: