onsdag, juni 13, 2012

Den eneste måten å bedømme en god leder på er å se på omgivelsens reaksjoner

I et intervju med svenske Dagen gjør den kjente forfatteren og retreatlederen, Magnus Malm, seg noen tanker om kristent lederskap. Han mener at den eneste måten å bedømme en god leder på er å se på omgivelsens reaksjoner.

- Om de andre blir friere til å følge Kristus, om det skapes gode relasjoner, om de frigjøres til å bruke sine åndelige gaver, da er det godt lederskap, sier Magnus Malm.

Malm poengterer at siden Jesus ikke kom for å bli betjent, men for å tjene, så må også dette være en pastors eller prests oppgave.

- På en måte er det ikke så interessant hvilke gaver lederen har, men hvordan omgivelsene påvirkes av dem. Det er gjennom det at lederskapet kan bedømmes. Hos en god leder kan man også slappe av og være seg selv, til forskjell fra et prestasjonsbasert lederskap som alltid får en til å føle seg dårlig, sier Magnus Malm.

Han snakker blant annet om fjellvandring som et eksempel på hvordan dette fungerer i praksis:

- Om vi legger ut på en skikkelig fjelltur vil du se hvem som virkelig fungerer sammen, hvem som har evnen til å lytte, hvem som kan lede godt og komme med gode løsninger som hjelper gruppen til å fungere. Og når man er trøtt og sulten, da forsvinner sminken, og man viser hvem man virkelig er, sier Malm.

Hele intervjuet finner du her:

http://www.dagen.se/vardag/magnus-malm-fjallvandring-kan-visa-vem-som-ar-god-ledare/

Ingen kommentarer: