fredag, juni 29, 2012

Kirker vandaliseres i Syria - kristne drevet på flukt

De grufulle overgrepene mot sivilbefolkningen i Syria vil ingen ende ta. Mindre kjent er opprørsstyrkenes ødeleggelser av kirkebygg og gjenstander brukt i forbindelse med gudstjenester. Dette bildet, av det som sies å være et medlem av Den frie syriske hæren, viser en mann i ført deler av presteklærne og et nedrevet prosesjonskors, stjålet fra en vandalisert kirke. Bildet er tatt av en kristen kvinne i byen Homs, en av de istykkerskutte byene i Syria, fanget som den har vært mellom de stridende partene.

- Alle vet at det å fjerne disse gjenstandene fra en kirke er synd. Presten er den eneste som bærer dem. De ber til og med når de ifører seg dem, sier kvinnen til PrisonPlanet.com.

Andre bilder viser smadrede kirkebenker, og altre som er revet ned. Den kristne minoriteten i landet er drevet på flukt. Minst 9000 kristne fra byen Qusayr, i det vestlige Syria er blitt tvunget til å flykte etter at en lokal militær leder fra den bevæpnede motstandshæren fremsatte et ultimatum. Det melder Vatikanets nyhetsbyrå Fide.

Forsøk på å få reddet ut de siste kristne fra byen Homs de siste to ukene har vært mislykkede.

La oss fortsette å be for våre syriske trossøsken som lider kolossalt i disse dager. Vi må ikke glemme dem!

Ingen kommentarer: