tirsdag, mars 05, 2013

Pilegrimsferd for tillit på jorden - til Bergen

Bergenserne er heldige! Veldig heldige! 8.-10. mars kommer noen av Taize-brødrene til vestlandsbyen, og gir byens borgere og sikkert mange tilreisende muligheten til få del i 'smaken av Taize'. Det skjer under tittelen: Pilegrimsferd for tillit på jorden.

Hvert år drar 100.000 unge voksne til Taize i Frankrike. Det være seg protestanter, katolikker og ortodokse. Og ikke minst mange søkere. Nå flyttes Taize til Bergen, og gir deltagerne del i de unike lovsangene som preger den økumeniske kommuniteten i Taize, samtaler rundt Bibelen, bønn, felles måltider og ikke minst inviterer de til stillhet!

For dette er noe av det ulike med Taize: unge mennesker i tusentalls som samles inne i kirken i den lille franske landsbyen, og er stille sammen. De tenner lys, synger og lytter til Bibelmeditasjoner.

Til Bergen kommer bror Stephen, sammen med noen av de andre Taize-brødrene. Allerede i går var han i gang med besøke ulike kirker i Bergensområdet, som en introduksjon til hovedarrangementet 8.-10 mars. Torsdag skal han blant annet holde et foredrag om Taize. Det skjer i Johanneskirken kl.18.00. Etter foredraget er det kveldsbønn.

Det er opprettet en egen nettside for samlingen i Bergen. Her finner du også det fullstendige programmet:

http://taizebergen2013.no/?page_id=13

Ingen kommentarer: