mandag, mars 18, 2013

Russisk misjonslegende hjemme hos Herren

En legende i misjons- og evangeliseringsarbeidet i Russland har gått hjem til Herren. Onsdag i forrige uke døde Alex Leonovich, etter nesten 70 års tjeneste for Guds rike.

Dr Alex Leonovich var født i Hvite-Russland i 1922, og kom til USA sammen med sine foreldre og en yngre bror i 1929. Etter endt uttalelse ved Nyack Missionary College i Nyack, New York, tjente han som misjonær i Canada, Sør-Amerika, og Europa.

Mens han oppholdt seg i Sør-Amerika ledet han Russian Gospel Broadcast fra den evangeliske radiostasjonen HCJB i Quito, Ecuador. Derfra dro han inn i junglene i Argentina, Paraguay og Brasil hvor han arbeidet med å gå de mange russiske emigrantene som befant seg der. I Europa arbeidet han russisk talende.

Før han ble en av lederne for Slavic Missionary Service i 1958, tjente Leonovich som pastor i fire og et halvt år samtidig for to amerikansk russisk/ukrainske menigheter.  Etter å ha påtatt seg ansvaret for Slavic Missionary Service, fortsatte han å tjene som pastor Emmanuel Baptist Church i Manville i New Jersey, inntil han sa opp i 1970 for å bruke mer av sin tid på Slavic Missionary Service. Gjennom dette arbeidet nådde han 350 millioner slavere verden over.

Radiomisjon
Via radiostasjonen HCJB nådde Alex Leonovich det tidligere Sovjetunionen med evangeliet. Hvor mange russisktalende som er blitt nådd med evangeliet, eller som har fått sin tro styrket, under kommunismens åk vet Gud alene. Men det er et betydelig antall.

Alex Leonovitch tjente Herren gjennom ulike styreverv, blant annet som rådgiver for National Reliouges Broadcasters. Han var også president for The Russian/Ukrainian Evangelical Baptist Union i USA.

Han ble gravlagt fra Emmanuel Baptist Church i Manville, New Jersey 16.mars.

Du kan se et videoinnslag med Alex Leonovitch her:

http://www.smsinternational.org/message_of_love_may2012.html

Ingen kommentarer: