tirsdag, mars 12, 2013

Baptistenes Verdensallianses Menneskerettighetspris til amerikansk fredsaktivist

Få har vel fortjent en pris bedre enn professor Glen Stassen (bildet). Den amerikanske teologen, forfatteren og aktivisten fikk 5.mars  Menneskerettighetsprisen til Baptistenes Verdensallianse/Denton og Janice Lotz for 2013.

Forfatterskapet til Glen Stassen, som er professor ved Fuller Theological Seminary i Pasadena, California, har influert den internasjonale fredsbevegelsen i mer enn tre tiår. Han er kjent for sitt arbeid knyttet til teologisk etikk, politikk, sosial rettferd og utviklingen av en rettferdig fredsskapende teori i forholdet til krig og konfliktløsning.

Både sekulære og teologiske grupper har brukt Stassen som rådgiver i spørsmål om forsoning og fredsarbeid. Han er blant annet medlem av Fredskommisjonen i Baptistenes Verdensallianse. Glen Stassen er sterkt influert av sin far, Harold Stassen, som var president for American Baptist Convention, nåværende American Baptist Churches. Harold Stassen var en av bidragsyterne til at charteret for FN ble skrevet og deltok i den nå så berømte Martin Luther King marsjen til Washington i 1963.

Glen Stassen er også medlem av det redaksjonelle rådet for det anerkjente kristne tidsskiftet Sojourners.

Ingen kommentarer: