søndag, mars 10, 2013

Skaper dette bildet like sterke reaksjoner som bildet av pave Benedikt?

Jeg fikk mye pepper for å ha publisert et bilde av pave Benedikt sittende på en gulltrone iført sin hermelinpels og med føttene plassert på en plysjskammel, sammen med et bilde av to utmagrede barn. Tro om dette bildet av Jesus med maskingevær vekker like sterke følelser?

Det er noe som sier meg at reaksjonene ikke kommer til å bli de samme. Tar jeg feil, er det ikke noe som gleder meg mer enn det. For Jesus og våpen hører ikke sammen. Likevel er det mange kristne som ikke har noe imot verken våpen, eller at kristne deltar i krig. Noen mener sågar at Jesus er på deres side når deres soldater dreper en annen.

Nylig holdt US Mennonite Brethren en viktig konferanse hvor de bekrefter at de som kirkesamfunn prioriterer arbeidet med forsoning og fred. Mer enn 170 mennesker kom sammen for å samtale om relevante spørsmål knyttet til fredssaken. Ikke minst hvordan man på en praktisk måte skal forholde seg til lojalitet til det landet man bor i, og hvordan man kan hjelpe til med å skape fred der hatet råder.

En av de som hadde et seminar i forbindelse med denne konferansen var Del Gray, som er assisterende professor ved Tabor College i Hillsboro i Kansas. Jeg har festet meg ved noe av det han sa. Etter å ha gransket evangeliene nøye tidlig i livet kom Gray fram til følgende konklusjon:

'Guds rike er sentrum i Jesu liv og tjeneste. Når jeg så dette ble jeg pasifist'.

Gray la til: 'Overfor sine disipler la Jesus vekt på integritet  i jakten på freden og at det å drepe er å krysse en linje som ikke kan krysses i våre bestrebelser etter å skape fred'.

La oss ta med oss Jesu ord denne søndagen:

'Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn'. (Matt 5,9)

Ingen kommentarer: