onsdag, mars 13, 2013

Den russiske evangeliske allianse feirer 10 års jubileum

1. mars kunne den interkonfesjonelle Evangeliske Allianse i Russland feire sitt 10 års jubileum. Det skjedde i lokalene til Den russiske Baptistunionen i Moskva.

De siste seks månedene har arbeidet Den evangeliske allianse driver i Russland fått et skikkelig oppsving. Takket være at både baptistene og pinsevennene har gått tungt inn i samarbeidet, har det styrket alliansens muligheter til å lykkes med sitt arbeid. Håpet er at Den evangeliske allianse i Russland skal kunne stå på egne bein og sørge for sitt eget underhold.

På konferansen deltok, Ulrich Materne, som er den tyske evangeliske allianses konsulent for Øst-Europa. Han sammenlignet den positive utviklingen for den russiske alliansen med barnet som er i ferd med å tre inn i ungdomstiden, og gav uttrykk for at han så frem til de positive forandringene det ville medføre for alliansens arbeid.

Generalsekretær
For første gang i den russiske evangeliske allianses historie kunne man nå kalle egen generalsekretær: Sergeij Vdovin, en evangelisk kristen, og eksekutiv-sekretær: Mikhail Dubrovskij fra pinseunionen ROSKhVE.

Ny president for Den evangeliske allianse i Russland er Aleksander Fedichkin, baptist pastor fra Moskva. Han etterfølger Vladimir Ryaguzov, også han baptist, som nå underviser i teologi ved et teologisk seminar i Krasnodar. Metodisten Svetlana Pochtovik fungerer som sekretær.

Alliansen består av medlemmer fra hovedgrupperingene innen den protestantiske kirkefamilien: lutheranere, metodister, pinsevenner, baptister, presbyterianere og adventister.

Avdelinger mange steder i Russland
Den evangeliske allianse i Russland har avdelinger mange steder i det veldige russiske riket: I Blagovashchensk i Det fjerne Østen, Kemero i Sibir, Izhevsk i Ural, så vel som Voronezh, Nizhny Novgorod, Miass, Vyazma, Kaliningrad og Krasnodar i det sentrale og vestlige Russland.

Den evangeliske allianse - som ble grunnlagt i London i 1846. Så tidlig som i 1884 kom representanter for den til St.Petersburg, og ble registert som en egen russisk bevegelse i 1906. Men en intens strid om dåpsspørsmålet førte til at arbeidet alliansen drev til slutt opphørte.

Den nye russiske evangeliske allianse ble stiftet i april 2003 i Rumyantseva utenfor Moskva av 150 protestanter fra 40 kirkesamfunn.

På bildet ser vi inne fra Moskvas hoved baptistkirke.

Ingen kommentarer: