torsdag, mai 28, 2015

Drevet fra sine hjem - mistet alt - men fant Jesus

Når 15 familier fortalte geriljalederne om deres ønske om å søke Gud, kastet ledere deres dem ut av landsbyen deres i Chiapas i Mexico. Disse familiene måtte sove i en stall i over ett år, før de ganske nylig ble flyttet inn i enkle, nye hjem.

Det er Voice of the Martyrs som melder dette.

Når disse 15 familiene hadde fortalt geriljalederne for Zapatistas geriljaen at de heretter ønsket å søke Gud, ble de rasende og tvang dem ut fra deres hjem uten at de fikk ta med seg noe av det de eide. De hadde ikke noe sted å dra, heller ikke noe mat eller noen eiendeler.

Geriljagruppen ser på seg selv om beskyttere av folket i Chiapas, og kontrollerer absolutt alt. Også deres religionsutøvelse. Den eneste religionen de tillater er en form for synkretisme, hvor man blander sammen mayaindianske ritualer med romersk katolisisme. Evangeliske kristne blir sett på med stor mistro.

Når 'Ruth', en medarbeider til The Voice of the Martyrs, hørte om disse familiene, fastet og ba hun for dem og begynte så å lete for å se om hun kunne finne dem. Når hun endelig fant dem hadde de vært uten mat i tre dager. Geriljasoldatene oppdaget 'Ruth' men de gjorde ingen ting, så hun fikk overrakt maten og vannet hun hadde med seg.

Etter at hun hadde gitt dem mat og vann viste hun dem en traktat med et bilde av Jesusbarnet i krybben. Familiene som sov i denne stallen så umiddelbart forbindelseslinjen! De lyttet til 'Ruth' som utla evangeliet for dem, og ble djupt grepet over at Gud brydde seg så mye om dem at Han hadde sendt denne kvinnen til dem. Samtlige bestemte seg for å følge Jesus den dagen!

'Ruth' og medlemmer av en menighet i nærheten fortsatte å besøke disse familiene, og sørget for deres behov. De ba også om at Gud måtte åpne en vei for dem slik at de kunne få sitt eget landområde. Etter noen måneder i bønn, gav mexikanske myndigheter et landområde som de nå kan bosette seg. De har satt opp enkle hus, av brukte bygningsmaterialer. Det er liten beskyttelse for stormvindene. Det finnes ikke vann her, så det må fraktes ned fra fjellene. De utsettes stadig for sjikane fra geriljaen.

Men de er lykkelige. De har funnet Jesus og de har tross alt et sted å bo! Noe å tenke på for oss i velstands-Norge. Nå skal Voice of the Martyrs hjelpe dem med å bygge en skole og en kirke.

Billedtekst: Medarbeidere fra Voice of the Martyrs ber sammen med noen av familiene som ble drevet fra deres hjem.

Ingen kommentarer: