søndag, mai 17, 2015

IKAJ avdeling åpnet i Georgia - konferanse samlet 500 kristne

Det kommer gode nyheter fra Georgia. En helt ny avdeling av Internasjonale kristne Ambassade Jerusalem ble åpnet i fjor i dette transkaukasiske landet, med grenser til Russland i nord, Aserbajdsjan i sørøst, Armenia i sør, Tyrkia i sørvest og Svartehavet i vest.

Den nye avdelingen holdt sin første konferanse i mars. Den ble holdt i landets hovedstad, Tbilisi. Tema for konferansen var 'Israel og Menigheten. Primus motor i dette arbeidet er Oleg Khubashvili (bildet), som er valgt til nasjonal leder for IKAJ i Georgia og som er biskop for pinseunionen i Georgia.

For å forberede konferansen, hadde et lokalt team for IKAJ satt sammen og trykket mange artikler og brosjyrer om Israel og den kristne tros jødiske røtter, står det å lese i den internasjonale utgaven av 'Word from Jerusalem'. I følge pinsebiskopen er første gang i Georgias historie at det et slikt materiale finnes på georgisk.

'Mange kirkesamfunnsledere og vanlige troende har stor interesse av og hunger etter å lære mer om forholdet mellom Israel og Menigheten', sier biskop Khunashvili.

Over 500 mennesker deltok på konferansen. Filolinisten Sergeij Popov, kjent også her i Norge fra sommerstevnene til IKAJ, deltok og satte sitt sterke preg på konferansen. Hovedtaleren var pastor Michael Utterback, den tidligere internasjonale lederen av IKAJ, som fremdeles er aktivt med på å hjelpe jøder til å gjøre alijah til Israel.

Ingen kommentarer: