onsdag, mai 13, 2015

Samtidig rettferdig og synder

Nylig spiste jeg lunsj med en pastorkollega av meg. I løpet av den gode samtalen ble navnet Tullian Tchividjian (bildet) brakt på bane. Det eneste jeg vet om han tok over etter D. James Kennedy som pastor for Coral Ridge Presbyterian Chruch, og at han er barnebarn av Billy Graham.

Min kollega hadde møtt Tullian Tchividjian i USA, hvor han var taler på en konferanse min pastorkollega hadde deltatt på. Det hadde gjort inntrykk. 'Han taler som en lutheraner, selv om han ikke er det,' sa min kollega.

I ettertid har jeg bestilt to av hans bøker, og i går kveld leste jeg også et intervju med Tchividjian om nettopp Martin Luther.

I dette intervjuet bekrefter Tullian Tchividjian det som min kollega ganske riktig hadde observert, nemlig at han i sin forkynnelse høres ut som en lutheraner. Så har han da ingen som helst problemer med å bli assosiert med lutheranernes understrekning av lov og nåde i forkynnelsen. Tvert imot: det er denne forkynnelsen som har vært så befriende for Billy Grahams oldebarn!

Tullian Tchividjian ser på seg selv som 100 prosent rettferdig i Kristus og 100 prosent syndig i meg selv.

I følge Tchividjian gav Martin Luther ham et språk når han strevde med sine teologistudier med utsagnet: 'simul iustus et peccator' - samtidig rettferdig og synder.

Noe annet som er veldig interessant i dette intervjuet er at Tullian Tchividjian forteller at det er en bok som har så stor betydning i livet hans, at han stadig forsøker å få andre til å lese den og det er 'Steingrunnen' av den lutherske biskopen, Bo Giertz.

'Ikke bare er den velskrevet. Teologien i den er også helt utmerket'.

Jeg forstår Tchividjian veldig godt. Boken til Bo Giertz burde alle kristne lese. Den er befriende evangelisk. Nå venter jeg bare på å få lese Tullian Tchividjian selv.

Ingen kommentarer: