lørdag, mai 16, 2015

Til Sven Aasmundtveit på 60 års dagen

30. september 2012, i forbindelse med vigslingen av Kristi himmelfartskapellet, ble også det vakre ikonet av Kristi himmelfart, malt av Sven Aasmundtveit, velsignet.

I dag fyller ikonmaleren, lyrikeren, forfatteren, og lederen av Frikirkens Studiesenter, 60 år.

Sven Aasmundtveit er også leder av AnamCara, den norske avdelingen av Community of Aidan and Hilda, et keltisk inspirert økumenisk fellesskap og en betydelig sang og salmeforfatter.

Mange er de som er blitt hjulpet av Aasmundtveits praktiske og prøvde hverdagstro, som holder i motbakker, gjennom hans Jesusmeditasjoner, foredrag og åndelige veiledning. Et varmt smil, innlevelse i andres liv, en raushet i møte med kristne fra andre konfesjoner, samtidig med en klar evangelisk tydelighet, preger den unge 60 åringen.

Det er tydelig at Sven Aasmundtveit er glad i Jesus! Og det er tydelig at Jesus er glad i Sven. Mellom disse to er det et godt vennskap. Det setter spor. Også i andre mennesker. Så er da også det å gjøre disipler en av lidenskapene til denne 60 åringen.

Kristi himmelfartskapellet er velsignet, ikke bare med ett, men med to ikoner malt av Sven Aasmundtveit. Det andre er et Kristus-ikon. Vi inviterer gjerne folk inn i kapellet for at de skal få se dem begge. Vi tror flere enn oss som er der hver uke for å feire vår gudstjeneste blir velsignet av dem. Du må gjerne komme å se dem!

Sven har skrevet en velsignelse - en av de vakreste jeg vet - som igrunnen beskriver ham selv:

Velsignet være dere som
gir brød i tomme hender,
som bruker ord og gjerning slik
at fiender blir venner.

Velsignet være dere som
gir rom for fred og nåde;
ved milde ord og vennlig sinn
lar kjærligheten råde.

Velsignet være dere som
gir legedom og varme,
lar Herrens fred få leverom
gir vennlighet mot harme.

Velsignet være dere som
på jorden feller tårer,
som venter på den dag som gryr
da ingen lenger sårer.

Velsignet være dere som
selv åpner deres hender
for Herrens nåde som forblir
når dette livet ender.

Fra alle oss som møtes i Kristi himmelfartskapellet: Velsignet 60 års dag, Sven Aasmundtveit! Takk for at du er den du er - en som hjelper andre til å se Jesus!

Ingen kommentarer: