mandag, mai 04, 2015

Narkoman sønn hjelp alkoholisert far til å finne Jesus

I Russland, i den uendelige Krasnojarsk-regionen, arbeider det en misjonær som er sponset av en av de eldste russiske misjonsorganisasjonene: Slavic Gospel Association. Hans navn er Viktor Bogushevitsj. Han benytter en hver anledning til å dele evangeliet med noen. For en tid tilbake fortalte han om en gammel mann som fant frelsen i Jesus, gjennom de vanskelighetene sønnen hans gikk gjennom.

Yuri (bildet) er nå blitt 70 år gammel. Han omvendte seg og ble en kristen for 10 år siden. Livet til Yuri har vært alt annet enn lett. Han var svært alkoholisert og holdt på å drikke seg ihjel, og sønnen var narkoman. Mens han befant seg på et rehabiliteringssenter, drevet av en menighet, ble sønnen til Yuri en kristen og Herren fridde ham ut av hans stoffavhengighet. Senere - gjennom det sterke vitnesbyrdet til sønnen, kom Yuri selv til tro. Herren ga Yuri en stort hjerte og stor kjærlighet til mennesker. I menigheten ble han involvert i det utadrettede arbeidet for hjemløse. En gang i uka lager han til gratis lunsj for dem. Han hjelper dem også med klær og fyller ut dokumenter for dem som de trenger overfor myndighetene, og sist, men ikke minst peker Han på Jesus for dem.

Nylig, mens vi var samlet i et hjem for bibelstudier, vitnet broder Yuri om sitt liv. Det var virkelig en velsignelse for de som hørte på.

Viktor Bogushevitsj forteller at han ikke 'hørte om noe som verden vil kalle stort. Men jeg hørte hans vitnesbyrd om Jesus, og Yuri kunne fortelle at alt det han hadde i livet var Jesus, og han kjente på en slik takknemlighet for den kjærligheten han kjente og for Jesus'. Viktor Bogushevitsj tenkte med seg selv at 'dette er hemmeligheten med sant kristent liv. Vi tjener Gud der hvor Han leder, om det er stort eller lite. Om oppgaven vår er å vaske kirken, ta oss av hjemløse som ingen i verden er interessert i, så tjener vi Herren. Vi må gjøre vår tjeneste med utgangspunkt i vårt hjerte'.

Viktor Bogushevitsj minner oss om ordene fra Fil 4,13:

'Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk'. 

Ingen kommentarer: