tirsdag, mai 26, 2015

Glem ikke de som lider i Ukraina

Midt oppi alle andre tragedier i verden som vi ber for, må vi ikke glemme det som skjer i Ukraina. Organisasjonen for fred og samarbeide i Europa (OSSE) har nylig lagt frem en rapport, som viser at konflikten er i ferd med å spre seg. Kamphandlinger pågår flere steder, med betydelige tap og lidelser blant sivilbefolkningen.

En av de som er berørt er Anna, opprinnelig fra Pripyat, som ligger i nærheten av Tsjernobyl. Hun og ektemannen ble tvunget til å forlate området etter kjernekraftkatastrofen i 1986. De slo seg ned i Alchevsk i Lugansk regionen og bygget der et nytt liv for familien. Nå har Anna og barna måtte flykte enda en gang, og forlate alt de eier, på grunn av den pågående konflikten i det østlige Ukraina.

Mannen til Anna døde for åtte år siden. Og hun og de to yngste barna måtte reise til Kiev for å bo hos den eldste datteren der. Nå bor fem stykker i et lite rom.

'Det er så vanskelig at ting er så uforutsigbare. Blir en av oss syk, blir alle syke. Mange ganger skulle jeg ønske at jeg hadde litt privatliv, men det er helt umulig', forteller Anna.

Å vende tilbake til Alchevsk er også umulig. Det er rett og slett for farlig. Enken og barna har ingen steder å henvende seg, og det er heller ingen som vil gi henne noe arbeid. Ingen vil ansette noen over 45, og Anna er 51.

Hun får hjelp med mat fra en organisasjon som drives av baptister. Uten dem ville hun og den lille familien ikke ha klart seg.

La oss huske dem og alle andre som lider i denne konflikten i våre forbønner.

Ingen kommentarer: