fredag, mai 01, 2015

Mer enn 6000 ungdommer feiret påsken i Taize

Mer enn 6000 ungdommer tilbrakte påsken i Taize. Mange besøkende kom også fra regionen rundt Taize, for å feire Kristi oppstandelse sammen med brødrene i den økumeniske kommuniteten.

I år - før nattverdferingen 1.påskedag - ble det tent en stor ild utenfor Forsoningskirken. Med ilden fra dette bålet ble det store påskelyset tent. Påskelyset ble så båret inn i kirken, mens alle fulgte etter syngende.

Mot slutten av gudstjenesten 1.påskedag kom kvinner fra ulike kommuniterer som var tilstede i Taize denne påsken frem, og ropte ut: Kristus er oppstanden på mer enn 20 ulike språk.

Nå har våren kommet til Taize, og mange ungdommer fortsetter å komme hit. Disse har kommet fra Tyskland og Frankrike. En gruppe med ortodokse kristne er også her. De kommer fra Moskva. Det er blitt en tradisjon i Taize hvert år at ortodokse kristne kommer til Taize etter påske.

Bror Alois, som nå er leder av den økumeniske kommuniteten i Taize, har i sine bønner som han ber ved middagstid hver dag, vært særlig opptatt av de store flyktningestrømmene til Europa, med særlig fokus på det som skjer i Middelhavet og med krigen i Ukraina og jordskjelvet i Nepal. La oss stå sammen med Taize-brødrene i bønn for dette.

Ingen kommentarer: