lørdag, mai 30, 2015

IS sprenger kirker og legger igjen miner i kristnes hjem

Dette er et bilde av Hl. Marias assyriske kirke i den nordøstlige syriske landsbyen Tal Nasri. Slik ser det ut etter at IS har tatt over området.

Det er fader Emanuel Youkha som leder CAPNI, et kristent hjelpeprogram, som forteller dette.

Militante grupper fra IS tok over denne kirken ved påsketider, og har brukt den som base for sin terrorvirksomhet i landsbyene rundt elven Khabur, som er et altoverveiende kristent område.

IS har også plassert miner i mange av de kristnes hjem, slik at det er ekstremt farlig å vende tilbake til dem om IS skulle forlate området. Dermed vil mange liv kunne gå tapt om de utløser minene. Det er vel slik de håper å ta mange flere liv.

Et og annet lyspunkt dukker likevel opp midt i all elendigheten: En eldre kvinne som ble kidnappet av IS i februar, sammen med 230 assyriske kristne fra dette området, ble løslatt onsdag på grunn av helseproblemer. Hun blir nå behandlet på et sykehus i Hassakè.

Lokalbefolkningen har også begynt å vende tilbake til landsbyen Tel Tamar. De som vender hjem finner sine hjem plyndret, sine kirker ødelagt og anti-kristne slagord malt over alt.

Foto: Christian Aid Program Northern Irak.

Ingen kommentarer: