torsdag, mai 07, 2015

Strategisk forbønn for Etiopia foran valget 24. mai

Det begynner å nærme seg valget i Etiopia. Dette valget bør få vår oppmerksomhet som forbedere. Datoen er 24. mai.

Etiopia er vekkelsenes land. Men det er også  forfølgelsenes land. Vekkelseskirken kanskje fremfor noen, Den lutherske Mekane Yesus kirken,  står sterkt i landet, men opplever også store prøvelser og utfordringer.

Grunnloven garanterer religionsfrihet, men friheten blir kontrollert av regjeringen. Åpne Dører skriver at 'evangeliske menigheter blir overvåket, og medlemmene møter en del motstand av Den etiopisk-ortodokse kirken i form av sosial boikott. Imidlertid er nå Islam den største kilden til forfølgelse. Muslimer som kommer til tro kan møte trusler, fysisk mishandling og skader på hjem og eiendom. I september 2009 brant en mobb med 300 muslimer ned en kirke og banket opp tre kristne med staver og steiner'.

Etter 1991 har Etiopia forsøkt  å bygge opp et føderalt demokrati med en demokratisk grunnlov og en desentralisert statsstruktur. Men i hvilken grad de har lykkes med dette er et åpent spørsmål. Dagliglivet i Etiopia er fortsatt preget av kontroll og tvang, særlig i landdistriktene. Det er også kjent at under valg bruker lokale myndigheter statens maktmidler uten hemninger for å sikre fortsatt tilgang til posisjoner og ressurser.

Bildet viser noen av kandidatene til valget i mai.

La oss be:

* Om et rettferdig valg
* Be om at Gud må reise opp menn og kvinner med integritet, som vil kjempe for rettferdighet og sosiale rettigheter.
* Be mot korrupsjon
* Be fortsatt for en gjennomgripende vekkelse i hele Etiopia.

1 kommentar:

ethiomission sa...

takk Bjørn og setter stor pris