lørdag, februar 21, 2009

Egen baptistmenighet i fengslet i Korosten, Ukraina



I 10 år har baptistkirken i Korosten i Ukraina holdt ukentlige gudstjenester i et lokalt fengsel. En menighet er blitt dannet i fengslet, og har eksistert i syv år. I løpet av de årene er 36 fanger blitt frelst og samtlige er døpt. Til å begynne med fikk fangene kun tildelt to timer i uken til disse møtene, men fengselsdirektøren synes disse møtene er så positive for fengslets innsatte at de har fått laget et eget bønnrom som fangene kan bruke på kveldstid. Her finnes også et eget bibliotek. Tidligere fanger har også donert musikkinstrumenter, og fengselsmenigheten har fått et eget rom hvor man kan spille disse!

2. påskedag i fjor holdt baptistkirken i Korosten en egen påskegudstjeneste for fengslets innsatte. Et kor bestående av 17 menighetsmedlemmer deltok, foruten pastoren. De fremførte syv påskesalmer, og pastoren forkynte om Kristi oppstandelse. Over 500 fanger deltok, mer enn dobbelt så mange som året før. Etter planen skal menigheten holde en lignende påskegudstjeneste i år.

Fangene fikk overrakt en liten påskegave, og etter gudtjenesten i fengslet dro koret og pastoren til fengslets sykehus hvor de besøkte alle de syke, overrakte dem gaver og oppmuntret dem med et ord om Kristus. Dette ble svært godt mottatt, og mange av de syke fangene var svært beveget over dette.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så herlig og flott å lese om dette. Tenk det! En egen menighet i et ukrainsk fengsel. Noe å tenke på for norske fengselsmyndigheter også?

Anonym sa...

Fengslende nyheter! :)