onsdag, februar 18, 2009

Muslimske ledere vil bidra med våpen, penger og krigere i ny jihad mot Israel



Den fremstående Hamas lederen, Mohammad Nazzal (bildet), som er stasjonert i Damaskus ber nå de arabiske landene om å åpne opp for islamske krigere som kan gå til angrep på Israel.

200 muslimske ledere, forskere og geistlige var samlet i Istanbul i Tyrkia i helgen. Stedet for sammenkomsten var ikke tilfeldig. Arabiske muslimer ønsker å viske ut historiske skillelinjer mellom dem og tyrkiske trosfeller.

Til BBC sier den saudiarabiske forskeren Moshen al-Awajy:

"Gaza gir oss makt, det fjerner forskjellene mellom oss. Nå er vi alle i en samlet front mot sionismen."

Under konferansen kom det frem at flere av delegatene ønsket at det ble opprettet en tredje såkalt jihadistisk front mot Israel. De to andre er Afghanistan og Irak.

Mohammed Nazzal høstet stor applaus da han ba deltagerlandene om å åpne grensene for jihad-krigere. På konferansen var det deltagere fra hele Midtøsten, Somalia, Sudan, Pakistan og Indonesia. Disse lovet å stille med våpen, penger og krigere.

En annen taler sa, til latter fra salen, at dobbelt så mange barn ble født i løpet av Gaza-krigen som det døde. Ifølge palestina-arabiske sykehuskilder mistet rundt 300 barn livet i løpet av de 23 dagene krigen varte

5 kommentarer:

Anonym sa...

er det noe nytt at folk danner alianser for å jobbe mot en felles fiende? Hvis en bevegelse ville utslette norge ville jo våre alierte hjulpet oss? Slik er det på begge sider av denne konflikten også. Israel har jo stor støtte fra eks. USA, hvordan tror du de ellers har økonomisk kapasitet til å være en av verdens største militærmakter?

Bjørn Olav sa...

Poenget her er jo at flere av disse muslimske landene har truet med å utslette Israel. Synes du det er greit?

Anonym sa...

Nei, jeg synes ikke at det er greit. men jeg synes heller ikke det er greit at Israel med sine alierte prøver å utslette Palestina (og er i full gang med å gjøre det) synes du det er greit, det er vel heller det som er spørsmålet!

Bjørn Olav sa...

Kan du konkretisere din påstand? Nå er det jo ikke noe som heter Palestina. Kan du fortelle meg hvilket land det er? Hvilken historie har dette landet? Når oppsto det?

Det finnes områder som er under palestinsk-arabisk administrasjon.

Anonym sa...

Selvfolgelig er det et land som heter Palestina, landet har kultur og historie, det er bare du som ikke vil se det. Begrunne almenkunnskap mener du?