lørdag, februar 21, 2009

Hamas anklages for å drepe og torturere sine egne



Stadig flere rapporter hevder nå at Hamas utførte overgrep i Gaza under den siste konflikten. Bak rapportene står blant annet Amnesty International og flere palestinske organisasjoner for menneskelige rettigheter.

En av disse er Palestinian Centre for Human Rights (PCHR), som nå slår alarm. De navngir blant annet to personer, 39 og 47 år gamle, og krever at politimyndighetene redegjør for hva som har hendt med dem. Den ene ble tatt av politiet i forbindelse med en politiaksjon, den andre ble mishandlet av en gruppe menn som utgav seg for å være politi.

I følge PCHR er minst 32 mennesker døde som følge av kontakt med politiet, og av ikke-identifiserte bevæpnede personer. Ut over dette er mange skadet.

De fleste som omtales i rapportene gjelder mennesker som er blitt henrettet mistenkt for å ha samarbeidet med fienden, og mennesker som er blitt mishandlet som fanger. Amnesty skriver blant annet:

"Det finnes udiskutable bevis for at sikkerhetsstyrkene til Hamas og væpnet milits er ansvarlige for grove brudd på menneskerettighetene og at ofrene og mange andre er skremt fra å vitne om egne opplevelser."

Amnesty anklager også Hamas for å gi straffefrihet for de som har begått overgrepene.

Hva sier Mads Gilbert om dette mon tro? Hører ikke han nevner dette med ett eneste ord. Ikke Kåre Willoch heller.

Og i går ble Israel angrepet av raketter igjen. Denne gangen skjedde det i Nord Israel:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=548158

10 kommentarer:

Morten Tobias sa...

Utrolig trist at mennesker er i stand til å gjøre dette. Bruke barn i krig er vel det feigeste og mest makabre som tenkes kan.

Hamas er terror fra ende til annen. Selv i Gaza er det mange som er mot dem, men på grunn av deres nådeløse framferd er det få som tør å stå frem.

Vi får be om at Gud skal rive i stykker denne terrorklanen og lege landet.

Anonym sa...

Du må da vel forstå at dette er totalt uinteressant for Mads Gilbert.

Anonym sa...

Avslørende, men kommer neppe til å bli det helt store oppslaget i nyhetene.

Anonym sa...

Mads Gilbert er et tusen ganger bedre menneske enn du noensinne kunne drømme om å være. Innerst inne vet du det selv, og det resulterer i innlegg som dette. Patetisk!

Anonym sa...

det var voldsomt til personangrep på Mads Gilbert påd enne bloggen da. liker du ikke mennesker som ofrer livet for å lappe sammen unger? Så blind går det ikke ann å bli på sin religion.

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

De to siste innleggene er interessante. Disse anonyme klarer altså ikke å forholde seg til at Hamas får kritikk. Det passer vel ikke helt inn i bildet, dette da?

Joda, Mads Gilbert gjorde sikkert mye bra. Jeg spør bare hvor mye han rakk mellom alle intervjuene han gjorde,og hvor blind det er mulig å bli når det gjelder Hamas. Det er jo merkelig dette: På den ene siden skylder de på at Israel er en av verdens største militære makter. På den andre siden ser det ikke ut til at det er drept en eneste Hamas soldat.

Er det virkelig mulig, eller er det noe som er riv ruskende galt her?

Anonym sa...

Det er ikke kritikken av Hamas jeg reagerer på, det er kritikken av Mads Gilbert. Han var heldigvis på rett sted til rett til, og kunne hjelpe de mange sivile ofrene for Israels bomber. Samtidig var han blandt de eneste som kunne fortelle verden hva som egentlig foregikk, ettersom Israel nektet journalister å slippe inn.

Det du gjør, er å rettferdiggjøre drap på flere tusen sivile,deriblandt mange barn i Guds navn. Hamas er ekstremister, noe jeg i aller høyeste grad vil beskrive deg som også.

Jeg støtter på ingen måte Hamas, de må forfølges, og Israel har sin fulle rett til å forsvare seg. Men dette forsvaret var et overgrep mot sivile palestinere som sannsynligvis fordømmer Hamas akkurat like mye som Israel selv.

Hilsen anonym nummer tre, som fortsatt velger å kalle deg patetisk!

Anonym sa...

"Det er jo merkelig dette: På den ene siden skylder de på at Israel er en av verdens største militære makter. På den andre siden ser det ikke ut til at det er drept en eneste Hamas soldat."

Jeg må bare få skyte inn her, hvor mange sivile liv gikk tapt da?

Bjørn Olav sa...

Jeg anser ikke Mads Gilbert for å være et objektivt vitne. Han er, og det innrømmer han jo selv, en politisk aktivist som har tatt klar stilling i konflikten.

Du tar fullstendig feil når du påstår at jeg rettferdiggjør drap på sivile. Da leser du veldig dårlig det jeg skriver. Som pasifist tar jeg avstand fra krigføring og drap. Jeg har gode palestinsk-arabiske venner, noen av dem var på Gaza da krigen raste. Baptistkirken i Gaza ble blant annet truffet av bomber. Jeg tar også skarp avstand fra at Hamas bruker kvinner og barn som skjold. Det kommer mer og mer fram hvor kynisk Hamas opptrer i så henseende. Et hvert tap av menneskeliv, enten det er palestinsk-arabisk eller israelsk er forferdelig.

Der gikk sikkert tapt mange sivile liv.Men forundrer det ikke deg at det ikke ble drept en eneste Hamas soldat? Israel karakteriseres som en av verdens største militære makter, og så skulle det ikke være tap av Hamas-soldater.

Tror du at det er noen som feilinformerer her, eller er du bare så naiv?