søndag, februar 08, 2009

Kan du identifisere en bibelsk menighet? Del 2



Bibelen sammenligner menighetens relasjon til Kristus med den relasjonen en fysisk kropp har med sitt hode:

"Og han er hodet for legemet, som er menigheten. Han er opphavet, den førstefødte av de døde, for at han i alt skal være den fremste." (Kol 1,18)

På samme måte som kroppen er kontrollert av hjernen (hodet), slik er menigheten styrt av Kristus. Han er autoriteten, intelligensen og den motiverende kraft for menigheten, som på sin måte sørger for sine medlemmer (hender og føtter) gjennom hvilke Han arbeider.

Dette viser oss at det ikke bare er et nært forhold mellom Kritstus og hvert medlem, men også et nært bånd mellom medlemmene.

"For likesom legemet er ett og har mange lemmer, men alle legemets lemmer er ett legeme, enda de er mange, slik er det også med Kristus." (1.Kor 12,12)

Ingen del av kroppen vår fungerer uavhengig av de andre, alt virker sammen til det felles beste. På samme måte, i Kristi forsamling, tjener intet medlem sine egne interesser, men medvirker til en levende, åndelig organisme.

Hva er det som er annerledes med denne guddommelige organismen og de øvrige kirkelige strukturer vi kjenner til?

1, En bibelsk menighet tror Bibelen

Å tro Bibelen innebærer noe mye mer enn en bare å tro dens sannheter. Det innebærer at man utøver tro med bakgrunn i at dette er guddommelig inspirert, og den endelige åpenbaring av Guds vilje til mennesket. På denne måten blir Bibelen noe mer enn en bok som samler støv i en bokhylle. Den er for meg - i dag! Jesus sa:

"De ord jeg har talt til dere, er ånd og er liv." (Joh 6,63)

Brevene har like stor autoritet som evangeliene. Apostelen Paulus skriver:

"Hvis noen mener at han er en profet eller en åndelig, la ham da erkjenne at det jeg skriver til dere, er Herrens bud." (1.Kor 14,37)

En bibelsk menighet tror hele Bibelen. Menneskers teorier kommer og går, men Bibelen består! "Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal slett ikke forgå." (Matt 24,35)

Bibelen er også den endelige åpenbaring - alle motstridende ideer er forførelse.

"Men selv om vi eller en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt for dere, han være forbannet." (Gal 1,8)

En bibelsk menighet holder Bibelen for å være Guds ord: autoritativt, perfekt, komplett og uforanderlig.

Bildet viser en sammenkomst i en anabaptistisk kommunitet i Arizona, USA

(fortsettes)

Ingen kommentarer: