mandag, februar 09, 2009

Presentasjon av nye linker på bloggen



Oppmerksomme lesere av bloggen vil ha lagt merke til at listen over linker er blitt kraftig utvidet. Nå kan jeg selvsagt ikke innestå for alt det som skrives på disse nettsidene, men jeg synes at mye av innholdet er så interessant at jeg gjerne vil at flere skal få del i det. La meg først gi deg en bort presentasjon:

www.cmcrosedale.org

Dette er nettsiden til Conservative Mennonite Conference. Dette er et fellesskap av evangeliske anabaptistiske forsamlinger i USA. CMC består av 113 forsamlinger med over 11.ooo medlemmer i 24 stater, pluss noen i Canada og Mexico. 450 andre forsamlinger andre steder i verden er løselig knyttet til fellesskapet.

www.templebaptistchurch.com

Temple Baptist Church er en fribaptistforsamling i Knoxville i Tennessee med Charence Sexton som sin dynamiske pastor. Her finnes mye god undervisning tilgjengelig, flere av gudstjenestene kan lastes ned. Forsamlingen driver egne skoler, som absolutt er verd et besøk. De utgir også et eget magasin: The Baptist Vision, som jeg anbefaler på det varmeste. Jeg har abonnert på dette i flere år og har hatt stor glede av artiklene.

www.metropolitantabernacle.org

Charles Haddon Spurgeons fribaptistforsamling i London. Forsamlingen ledes i dag av Peter Masters, som jeg har hatt gleden av å møte. Her finnes veldig mye bra bibelundervisning som kan lastes ned. Kvaliteten på TV-bildene er dessverre ikke så gode, men om du klarer å se bort fra dette, er det et privilegium å lytte til Peter Masters bibeltro undervisning.

www.sojo.net

En profetisk og samfunnskritisk nettside, med mange utfordrende innspill vi trenger å bli konfrontert med, enten det gjelder vår livsstil, globale problemstillinger med hensyn til livsmiljøet, kommunitetsliv etc. Her møter du også profilerte skribenter og røster i samtiden som Jim Wallis og Joyce Holliday.

www.jpusa.org

For en som selv har bakgrunn i Jesusvekkelsen er denne nettsiden ikke bare et nostalgisk minne om en stor vekkelse, men den gir innblikk i radikalt disippelskap den dag i dag. Anbefales, men vær obs! Den kan forandre deg!

www.korsvei.no

Norsk nettside for radikalt Jesusliv. Absolutt å anbefale.

www.anabaptistnetwork.com

Englands eldste nettverk for ulike grupper, kommuniteter, fellesskap som på ulike måter knytter sin virksomhet til de anabaptistiske røttene. Her finnes artikler, ulike innspill, annonser for forskjellige arrangementer. Mye spennende stoff som setter tankene i sving.

www.thirdway.com

Spennende og ungdommelig nettside som fokuserer på radikalt Jesusliv levd ut i ulike mennoniteforsamlinger og grupper. Mye bra historisk stoff, og ikke minst fokus på alt det spennende som skjer i dag når det gjelder hvordan de anabaptistiske prinsippene for liv og tro kan leves ut i hverdagen.

www.scrollpublishing.com

Nettsiden til et spennende forlag med spennende bøker om den tidlige kristne historien, kirkehistoie, disippelskap.

www.gregboyd.org

Nettsiden til en radikal Jesusetterfølger og pastor. Taler mye om Guds rike, forskjellen mellom Kristi forsamling og verden, samfunnskritisk og livsnær. Må besøkes.

www.mennoniteusa.org

Den offisielle nettsiden til Mennonitekirken i USA. Mye spennende stoff, nettveileder til ulike forsamlinger, kommuniteter etc.

www.brethren.org

Den offisielle nettsiden til den anabaptistiske retningen Church of the Brethren. Jeg kommer tilbake med en presentasjon av dem senere på bloggen. Denne retningen oppsto på 1700-tallet, og har også sine røtter i den pietistiske og metodistiske bevegelsen.

3 kommentarer:

Kasper Tangen sa...

Takk for linkene du legger ut. Jeg har selv hatt særlig glede av heartcrymissionary.com som du har på listen. Utrolig utfordrende og bra videoklipp med undervisning!

ellers kan jeg anbefale cornerstonesimi.com
Man kan klikke videre til get a sermon. Denne menigheten legger ut prekenen hver Søndag. Veldig radikal og bra. Han ene pastoren er Francis Chan som står bak boken "Crazy love".

Anonym sa...

Synd at mange av oss litt eldre ikke er å god i engelsk, så det er mye en går glipp av.

Men det er heldigvis my bra også på norsk. Og så har jeg jo bloggen til Bjørn Olav. Glad jeg fikk tips om den.

Anonym sa...

Jeg er heller ikke så god i engelsk. Men jeg bruker programmet "google oversetter" som er til stor hjelp når jeg er inne på web-sider på andre språk Oversettelsen er stort sett bra. Enkelte ord blir ikke oversatt med det skaper ikke så store problemer for å forstå sammenhengen.

Ellers takk for disse interessante linkene som nå er lagt ut.

Stener