tirsdag, februar 10, 2009

Vil den globale økonomiske krisen fremskynde Jesu gjenkomst? Del 2



I økonomiske krisetider av den dimensjon som vi nå opplever, viser historien oss at mennesker ofte responderer med å rope på den sterke mannen som kan føre dem ut av uføret. Folk krever raske handling på drastiske problemer, ikke prinsipperklæringer og flotte ord. Det er hva som skjedde i årene mellom 1929 og 1945 i Sentral-Europa. Adolf Hitler var den gangens sterke mann.

De profetiske skriftene i Bibelen forutsier at et lignende scenario vil utfolde seg foran våre øyne i tiden før Jesu gjenkomst. Den forteller oss at 10 "konger" - overhoder for land - vil gi fra seg sin makt og autoritet og stille seg bak en superleder som Bibelen sammenligner med et dyr. Så går han da også under betegnelsen "Dyret". Det har nok sammenheng med at han vil opptre slik et rovdyr gjør. Dominerende, beslutsomt, kraftig. Den politiske maktfaktor som Dyret vil utøve vil kontrollere alt som kan kjøpes og selges, og det er kanskje dette som gjør vedkommende så spiselig i utgangspunktet. En verden som opplever et økonomisk sammenbrudd, og som finner en sterk leder som kan hjelpe dem til å få økonomien på fote igjen, vil være det de griper etter i nødens stund. Dagens økonomiske krise har alle komponentene i seg til å utvikle seg til å bli en verdensomfattende krise som menneskehetens historie ikke har sett maken til. Den vil kunne berøre alle land, og folkene vil bli grepet av angst når alt rundt dem opprøres og griper slik inn i deres hverdager. Særlig de landene som i moderne tid har levd i luksus og ikke vet hva fattigdom er.

Antikrist, eller Dyret, vil skape en ny økonomisk orden og et politisk system som vil fungere for en tid. Og folkene vil være begeistret.

Apostelen Johannes avslører for oss, inspirert som han er av Guds hellige Ånd, dette onde systemets åndelige røtter. I følge Guds ord er det en usynlig værelse, en fallen engel, kalt Satan, djevelen, som regjerer bak sceneteppet. Denne åndsfyrstens sinne øker i intensitet etter hvert som han forstår at Jesu gjenkomst står for døren. Johannes omtaler han slik:

".. den gamle slange, han som kalles djevelen og Satan, han som FORFØRER HELE VERDEN.." (Åp 12,9)

I sitt første brev, skriver den samme Johannes, at "hele verden ligger i det onde." (1.Joh 5,19)

Bibelen taler om jorden, som Herren har skapt, verden er det systemet som djevelen står bak. En av de sterkeste åndelige fyrstene i dette verdenssystemet, er avguden Mammon. Det er derfor Jesus sier at vi ikke kan tjene to herrer, det står mellom Gud og Mammon.

Johannes ser i sine syner det som skal skje i den siste tid:

"Og jeg så et dyr stige opp av havet. Det hadde ti horn og sju hoder. På sine horn hadde han ti kroner. Og på sine hoder hadde de spottenavn. Dyret som jeg så, lignet en leopard, og det hadde føtter som en bjørn, og munnen var som munnen på en løve. Og dragen gav det sin kraft, og sin trone og stor makt." (Åp 13,1-2)

Leser du Daniels bok i Det gamle testamente vil du finne parallellene til det Johannes så i sine syner om dette avskyelige Dyret. Dyrene som beskrives representerte i Daniels bok de gamle kongedømmene Hellas, Persia og Babylon, og Johannes forteller at det er en direkte forbindelse mellom noen av disse dominerende karakteristiske trekkene ved disse kongedømmene og det sosio-politiske systemet som vil oppstå i tiden før Jesus kommer tilbake.

I denne tiden er det at den kristne forsamlingen må, lik kvinnen på bildet, bruke Åndens sverd og kjempe den åndelige striden. Vi må være våkne og ikke sove nå i den mørke midnattstimen vi går inn i.

(fortsettes)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for at du bringer denne type stoff på bloggen. Vi trenger denne undervisningen i dag, og vi trenger advarslene. Vi trenger virkelig å våkne for tiden vi lever i.

Ole Petter

Anonym sa...

MaranAta! Vår Herre kom! Dette bønneropet fra den første kristne tid, måtte det bli vårt.

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav. Du skriver godt om tidstegnene. Med ditt innsyn kunne det være interessant om du kom innpå det elektroniske samfunn, som nå legger grunnen for antikrist pengestyring. Mange mener (nevnte det i tidligere kommentar) at tallet 666 blir knyttet om datateknologi og www.

Og Johannes furutså bla.a. datachipen. Snakk om å være treffsikker.

Den som ikke ser at vi lever i skyggen av Jesu nære komme, han må
"sove" tungt

Anonym sa...

Både artikkelen og bildet vekket meg! Måtte Gud i endens tid reise opp en Deborah, en Ester, en Hanna, en Anna!

Unknown sa...

Jeg er derimot håper på at Kristi komme vil la vente på seg. Vi kristene i dag har større muligheter nå, til å vise verden hvor god pappa vi har. Jeg kan si at for meg har aldri har kristenlivet vært herligere å leve enn nå. Det er som velsignelsene forfølger meg. Jeg lever drømmen min i endetiden.