mandag, februar 16, 2009

Gud kan bruke våre motstandere til å forme oss til å bli mer lik Jesus!



For noen år siden ble jeg kjent med Graham Cooke (bildet). Det var mens han ennå bodde i Southampton i England, og hadde skrevet boken: "Developing your prophetic gifting". Oversatt til norsk skulle det bli noe slikt som "utvikle din profetiske gave." Vi fant ut at vi hadde felles kjente i ekteparet John og Christine Noble. Senere skulle vi møte Christine Larkin på Shetland, hvor vi begge var talere på en stor transatlantisk bønnekonferanse. Det skulle vise seg at Christine Larkin og hennes mann, John, hadde tatt over ledelsen for Graham Cooke's arbeid i Europa, etter at Graham hadde flyttet til USA. Morsomt var det å oppdage at Christine og John Larkin også hadde samarbeidet med John og Christine Larkin, som var våre åndelige foreldre i de 10 årene vi var del av det nærbofellesskapet vi den gangen var en del av her på Gjøvik. Verden er ikke så stor.

I går så jeg et innslag på dvd, hvor Graham Cooke forteller en historie som grep meg sterkt. Bare for å gi deg bittelitt bakgrunn, så har Graham Cooke vært involvert i en profetisk tjeneste siden 1974. Siden 1984 har han drevet noe han kaller for en skole for profeter, som har hatt flere tusen deltagere i mange deler av verden. Det tjener til Grahams integritet og seriøsitet at han på nettsiden sin skriver at hans tjeneste ikke er en tjeneste som du kan kontakte for å "bestille" et profetisk ord, slik du kan med enkelte slike tjenester i visse sammenhenger.

I forbindelse med innslaget på denne dvd'en forteller Graham om noen av de utfordringene han har møtt i forbindelse med den profetiske skolen. En tid ble han oppsøkt av - jeg tror det var tre menn - som forsøkte å miskreditere ham. De lette etter noe de kunne ta ham for, enten noe han sa eller gjorde. Ofte dro de til steder som hadde annonsert at Graham skulle komme, og satte ut rykter om ham. De personene ble etter hvert en pest og en plage, og Graham innrømmer at han ba mange ganger om at Gud måtte fjerne dem.

En natt hadde Graham en drøm. I drømmen ble han tatt med til Guds tronssal. Der fikk han se en svær marmorstein, som Gud viste ham. I drømmen spurte Gud Graham om hva han synes om steinen, og Graham svarte at han synes den var svært vakker. Så spurte Gud: Vil du se hva jeg kan gjøre med den? Graham svarte at det ville Han gjerne. Da får han se Jesus stå foran marmorsteinen, og så ser han hvordan gir beskjed til noen som former den til en vakker mann. Graham ble svært betatt av det han så, og Gud spør ham så: Hva synes du? Graham svarer at han synes figuren er usedvanlig vakker. Da sier Herren til ham: Det er deg!

Graham blir målløs. Han forstår at dette er noe Gud vil med hans liv. Det skal formes til Guds ære. Jeg kjenner gleden og fryden komme. Så spør Gud: Vil du se hvem det er som laget marmorsteinen til denne vakre figuren? Graham er veldig interessert i det. Mens de har arbeidet med den, har de stått med ryggen til Graham. Nå snur de seg, og til sin store overraskelse får Graham se at det er de tre mennene som har forvoldt ham så stor smerte og så mange problemer!

Da forstår Graham at Gud har sendt disse mennene i hans vei, de er en del av Guds plan med å forme Graham! Etter dette begynner han å takke for dem, når han ser dem.

Når jeg leste dette kom jeg til å tenke på ordene fra Ord 27,17:

"Jern skjerpes ved jern, og en mann slipes ved å omgås andre."

Gud bruker våre omstendigheter, han bruker de menneskene vi møter, de vanskelighetene som oppstår, til å forme og danne oss til å bli mer lik Jesus. Motstandere og mennesker som hater oss, kan være redskaper som drives oss på kne og til å omfavne korset, så selvlivet vårt dør, og vi lever det korsfestede livet med Kristus.

2 kommentarer:

KuleKnut sa...

dette var fint å lese!

Anonym sa...

Hei pappa :) Jeg synes du skriver så fint, du formulerer bra og har et veldig godt språk :) jeg savner Shetland skikkerlig mye, og lengter tilbake dit :) konferransen der er den fineste jeg har vært på før :) jeg opplevde masse fint der borte :), vi må dra dit igjen snart pappa :) Håper Christin kommer til oss snart igjen :) du må hilse henne så mye fra meg når du prater med henne neste gang :) du må sove godt, så ses vi til uken :) glad i deg pappa :) god natt :) p.s: digger bloggen din skikkerlig, den gir meg så mye og en inspirasjon og lese, stå på :) klem fra din lille datter :)