lørdag, februar 07, 2009

Gullstrupen fylte 100



Siden 1940 tallet har George Beverly Shea (bildet) sunget seg inn i tusenvis av menneskers hjerter, med sangen: How great thau art. Mandag denne uken fylte han 100 år. I nesten samtlige korstog som verdensevangelisten Billy Graham har hatt, har Beverly Shea vært ved hans side, og med sin sobre bassbarriton har han sunget evangeliet så folk er blitt frelst i hopetall!

Mer enn 250 av 100 års jubilantens venner var invitert i fødselsdagsfeiringen. Billy Graham var også til side, og de to satt ved siden av hverandre under selve festlighetene. George Beverly Shea som er ti år eldre enn Graham er ved mye bedre helse enn verdensevangelisten. Bortsett fra et hjerteinfarkt da han var 90, og en rygg som verker, har han sin daglige tur til en av restaurantene som ligger i nærheten av huset hans oppe i fjellsiden. Da bruker han en gåstol. Bil sluttet han å kjøre da han var 95. Den gangen oppdaget han at førerkortet var gått ut på dato. Han troppet opp hos politiet, fikk tatt den obligatoriske testen, og sto med glans.

- Jeg føler meg ikke som 100, sier han i et fødselsdagsintervju med Associated Press.

Da journalisten kommer på besøk i hans hjem, sitter Beverly Shea i godstolen og bryter ut i sang:

"Oh, can it be, upon a tree, the Savior died for me?" Shea synger en salme av John Newton. Hans rå stemme beskriver hvordan musikken stemmer med sangen. "My soul is thrilled, my heart is filled, to think He died for me."

Høydepunktet under fødselsdagsfesten var da jubilanten fikk se gaven fra alle gjestene. Et nytt orgel. Dette orgelet skal gis videre til et fengsel når Beverly Shea dør.

Billy Graham var for svak til å holde mikrofonen selv, når han skulle holde tale for bursdagsbarnet, men med god hjelp sa han blant annet:

"Det ville aldri blitt noe Graham-ministry uten deg. Takk skal du ha, Gud velsigne deg. Jeg er glad i deg."

I dag takker vi Gud for alle de tusener av mennesker som er vunnet for evigheten gjennom denne 100-åringens tjeneste. En dag om ikke så lenge skal han glede hallelujakoret i himmlen med sin stemme!

3 kommentarer:

Anonym sa...

En i sanning märklig man!
Tänk att som 100-åring fortfarande få tjäna Herren med sång!
BjornOlav,jag måste fråga dej om en sak.
Det är så att jag har skrivit och svarat i dagen på en fråga de har idag.Frågan gällde om det är rätt att frikyrkor ska säga ifrån sig vigselrätten.
Det är andra gången de har ung.samma fråga.Båda gångerna har jag svarat ung.samma sak.Nämligen ;"ingen pastor kan tvingas att viga samkönade,om denne står fast på Guds ord."
Jag skrev även att "vad blir nästa steg?Att avsäga oss vår tro? Om du vill, gå in på dagen,å läs,jag var den ende som tyckte tvärt om som alla de andra.
Alltså,kan det vara rätt att avsäga sig vigselrätten?
Vad tycker du BjornOlav,å ni andra?
Karin

Anonym sa...

Bjørn Olav!

Jeg har sendt deg en e-post.

Stener

Bjørn Olav sa...

Jeg er helt enig med deg, Karin. Ingen kan tvinge oss til å vie samkjønnende par. Jeg anser ikke dette for å være ekteskap i det hele tatt. Det vi jeg si, selv om det skulle innebære at jeg måtte gå i fengsel for å si det. Gud kan ikke velsigne synd. Jeg håper å kunne fortsette å vie, men ikke for enhver pris. En vigsel er det vakreste jeg gjør. Men om jeg må gå på tvers av min overbevisning, på tvers av Guds ord, da vil jeg ikke gjøre det.