torsdag, mars 04, 2010

50 nye menigheter i Stockholm om 10 år

Det kommer oppløftende nyheter fra Sverige! Evangeliska Frikyrkan (tidl. Örebromissionen, Helgelsesförbundet og Fribaptistene) har satt seg som mål at det skal finnes 50 nye menigheter i Stockholm om 10 år!

Initiativet kommer fra Stefan Swärd, Kjell Axel Johansson og John van Dinther. De tre utgjør Team Antiokia.

I forsamlingen hvor John van Dinther er medlem finnes det nå både en russisktalende, en fransktalende og en etioptisk forsamling. De deler samme visjon, og har en nød for å nå andre med evangeliet.

For å nå målet om 50 nye forsamlinger vil man trene menighetsplantere gjennom prosjektet Stockholm 2020. I september vil man også starte en treningsskole med fokus på pionervirksomhet. Denne skolen vil være et samarbeide med Frelsesarmeen.

Det er ingen tvil om at det må satses på menighetsplanting, om man skal nå en storby som Stockholm med evangeliet. Da må det finnes menigheter der folk bor, og som kan engasjere seg i folks hverdagsliv. Det betyr blant annet at det må satses på drabantbyene. Jeg synes det er svært oppløftende at Evangeliska Frikyrkan satser som de nå gjør. Dette er inspirerende også for nordmenn som ønsker å drive pionervirksomhet.

Du kan lese mer om det spennende prosjektet her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=204594

og på bloggen til Jonas Melin:

http://www.barnabasbloggen.blogspot.com/

Ingen kommentarer: