tirsdag, mars 30, 2010

Hva hindrer Gud i å svare våre bønner? Del 5

En hindring for bønnesvar kan være manglende tilgivelse. Dette er nok et punkt som er vanskelig å forholde seg til for mange. Jesus lærer oss å be i Fadervår:

"Og forlat oss vår skyld, som vi òg forlater våre skyldnere."

Det er en bønn vi må be Helligånden om hjelp til å be rett. For det er ikke alltid like enkelt å tilgi. Noen ganger trenger vi også hjelp til å begynne å ta de første stegene som vil føre oss på rett vei. Men Guds ord er klart og tydelig og ikke til å misforstå med hensyn til behovet for tilgivelse:

"Og når dere står og ber, så tilgi om dere har noe imot noen, for at også deres Far i himmelen skal tilgi dere deres overtredelser. Men om dere ikke tilgir, da skal heller ikke deres Far i himmelen tilgi dere overtredelsene deres." (Mark 11,25-26)

Her ser vi at bønn og tilgivelse hører sammen.

Vi finner det samme i Matt 6,14-15 og Matt 18,35.

Hebreerbrevets forfatter skriver:

"Se til at ikke noen forspiller Guds nåde. La ingen bitter rot få vokse opp og volde skade, så mange blir smittet av den." (Hebr 12,14)

Ingen kan tvinge frem en bønn om å tilgi andre, eller kreve den av noen. Når vi kommer dit hen at vi er i stand til å be om tilgivelse, og tilgi andre, så er det et verk av Den Hellige Ånd. Men vi må slippe Den Hellige Ånd til, så Han kan gjøre sitt verk. Ånden trenger seg ikke på.

3 kommentarer:

Knut sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Knut sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Denne kommentaren er flyttet til artikkelen hvor den hører hjemme.