tirsdag, mars 09, 2010

Radiolegenden og evangelisten Earl Poysti er død


En legende har gått hjem til Gud, 89 år gammel. Earl Samuel Poysti var blant de aller første til å forkynne evangeliet på russisk over radio. Overalt i det tidligere Sovjetunionen er hans stemme kjent og elsket, og Gud alene vet hvor mange mennesker som ble vunnet for himmelen gjennom hans tjeneste. Jeg hadde gleden av å møte ham for noen år siden, mens jeg arbeidet som redaktør for Ropet fra Øst. Han bar med seg noe av Kristus når han steg inn i rommet. Poysti var en mann med en mild og varm stemme, ydmyk og Kristuslik. Han hadde bakgrunn som pinsevenn.

Han ble født 9. oktober i 1920 i Nikolsk-Ussurisk i Russland. Familien emigrerte til USA under 2. verdenskrig, og det var hans far som begynte å sende kristen forkynnelse på russisk over radio. Når faren døde, tok Earl over. Han var aktiv som radioevangelist til han var 80 år gammel, og hadde sendt mer enn 1300 prekener over nettet og programmene fortsetter. Det ble mer enn 50 år i fruktbringende tjeneste for den Herre Jesus som han elsket over alt på jord.

På 1980-tallet fikk Earl Poysti mer enn 1000 lyttebrev hver dag. Hans stemme var til stor trøst for mange av de forfulgte kristne og deres familier. I et av disse brevene stod det:

"Tilgi meg, men jeg forsøkte å ødelegge dine sendinger. Jeg arbeidet for KGB."

Det er blitt sagt at Earl Poysti nådde flere med evangeliet på 1970-1980 tallet enn noen annen forkynner.

Earl Poysti bodde flere steder, blant annet i Sverige. I sin alderdom bosatte han seg i Colorado i USA, hvor han også døde. Produksjonen av kristne radioprogrammer fortsetter. Hans sønn, Robert, har tatt over ansvaret for Russian Christian Radio, fra Estes Park i USA. De satser spesielt på å nå fanger i russiske fengsler.

Earl Poysti døde i går, 8.mars.

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=205076

http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=7025&Itemid=33

http://www.rcr.ru/eng/

Ingen kommentarer: