tirsdag, mars 23, 2010

Russiske baptister opplever stort ungdomsengasjement


Det skjer mye positivt for russiske baptister for tiden. Nylig fikk presidenten for Unionen av evangeliske kristne/Baptistene, Yuri Sipko, overrakt en pris for sin opptreden i russiske medier. Yuri Sipko har mer enn noen annen vært et ansikt utad for russiske evangeliske kristne i russiske medier, og det på en slik positiv måte at landets myndigheter har fått opp øynene for den betydningen evangeliske kristne utgjør i en positiv bygging av det russiske samfunnet. Prisoverrekkelsen skjedde i forbindelse med Den nasjonale bønnefrokosten som ble holdt 16. mars. Det var det 10 nasjonale bønnefrokosten som er blitt avholdt i Russland. Med tanke på hvordan russiske baptister tidligere er blitt forfulgt av landets myndigheter er dette ganske oppsiktsvekkende.

Nå uttaler lederen for ungdomsarbeidet til Unionen av evangelisk kristne/Baptistene, pastor Eugene Bahmutskij (bildet), at russiske baptistungdommer mer og mer engasjerer seg i menighetens arbeid både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette er en ny og gledelig trend. Pastor Bahmutskij sier at ungdomsarbeidet har et enormt potensiale. Han gleder seg også over alle de nye menighetene som plantes.

- Vi ser stadig flere russiske ungdommer som reiser ut både som kortids- og langtidsmisjonærer til andre land. Men vi ser også et tydelig engasjement fra ungdommene selv i de lokale sammenhengene de står. De involverer seg mye mer i arbeidet, og er med på å skape positive endringer. Dette handler ikke bare om å pusse opp et slitt menighetslokale, men det handler også om nytt åndelig liv, sier Eugene Bahmutskij.

Han gleder seg veldig over at evangeliet nå spres til enda flere i det vidstrakte russiske riket.

Ingen kommentarer: