fredag, mars 05, 2010

- Baptister har teologisk og åndelig slektskap med anabaptistene

21. januar markerte Southwestern Baptist Theological Seminary Den radikale reformasjonsdagen. Presidenten for Southwestern Baptist Theological Seminary, Paige Patterson (bildet), argumenterte i sitt foredrag for et "teologisk og åndelig slektskap mellom engelske og amerikanske baptister og 1600-tallets anabaptister." Han la til:

"Engelske og amerikanske baptister har mye mer til felles med anabaptistene enn noen av dem har med de andre reformatorene. Som en konsekvens av dette er min appell til dagens baptister at de anerkjenner deres gjeld til alle ortodokse kristne og avvise alle former for økumenisme som kompromisser med vitnesbyrdet til enten evangeliske anabaptister eller tidlige engelske og amerikanske baptister."

Presidenten for Southwestern Baptist Thelogical Seminary oppfordret baptistmenigheter til å undervise sine medlemmer i anabaptistenes og baptistenes historie "som historisk kjempet for medlemsskap i menighetene basert på at mennesker ble født på ny, og som bevitnet dette gjennom troende dåp og som satte sitt liv på spill for religiøs frihet."

Ingen kommentarer: