lørdag, mars 27, 2010

Mange blir frelst og nye menigheter plantet i Volga-regionen i Russland



Nytt og svært spennende tallmateriale ble lagt frem på den andre dagen av den 33. årskongressen for De Evangelisk kristne/Baptistene i Moskva. Den regionale visepresidenten for De evangelisk kristne/Baptistene i Volga-regionen (i rødt på kartet), Mandziuk Aleksandr Petrovitsj (bildet) kunne begeistret fortelle kongressens medlemmer at arbeidet med å vinne mennesker og plante nye livskraftige menigheter vokser kraftig.

Volga-regionen innebefatter Samara, Ulyanovsk, Penza, Nizhny Novgorod, Saratov, Orenburg og Kirov, såvel som republikkene Mordovia, Tatarstan, Chuvashia og Mari-El. Her finnes det 116 baptistmenigheter med 8450 medlemmer.

I sin orientering kunne Mandziuk Aleksandr Petrovitsj blant annet fortelle:

"Alle menighetene i Volga-regionen er veldig aktive i tjenesten, ikke minst i det utadrettede evangeliseringsarbeidet, og flere av menighetene opplever sterk vekst. I byen Kirov-Chepetsk er det nå bygget et stort bedehus. Baptistmenigheten her ble plantet allerede i 1902, og har opplevd fornyelse og vekst. I Sarartov-regionen driver en baptistpastor et profesjonellt TV-studio og lager filmer, gjør opptak av bibelundervisning og selger dette som dvd-plater, ikke bare i Saratov, men i store deler av Russland. I byen Engels drives det et arbeid rettet mot familier, blant annet en egen familie-klubb. Denne klubben har en uformell samværsform som gjør det lettere å invitere ikke-kristne, og mange blir frelst i denne sammenhengen. I Penza regionen driver en nå pensjonert eldstebror en sosialtjeneste, og i samme region drives det et rehabiliteringssenter for rusmisbrukere. I Orenburg, i landsbyen Pokrovka, driver baptistmenigheten der et suppekjøkken for å hjelpe landsbyens mange fattige familier."

Etter orienteringen ble det satt av god tid til å be spesielt for Volga-regionen.

Ingen kommentarer: