mandag, mars 15, 2010

Vranglære bakgrunn for at nytt luthersk kirkesamfunn ser dagens lys i USA

Som jeg har skrevet tidligere på bloggen får det famøse vedtaket om å åpne for homofile og lesbiske prester i Den amerikansk lutherske kirken store konsekvenser. Planene om et nytt luthersk kirkesamfunn er nå offentliggjort. Det nye kirkesamfunnet skal i følge papirene holde fast ved og verne om det tradisjonelle kristne synet på ekteskapet.

Syv lutherske menigheter har allerede gitt beskjed om at de slutter seg til det nye kirkesamfunnet, og ytterligere 28 menigheter står klar til å gjøre det samme. Det nye lutherske kirkesamfunnet vil bli dannet i august.

Når det famøse vedtaket ble bygningen hvor vedtaket ble fattet, og en luthersk kirke ved siden av, rammet av en tornado. 559 stemte for og 451 stemte mot, og dermed ble Den lutherske kirke i Amerika delt i to. Som en konsekvens av dette dannes nå det nye kirkesamfunnet.

Vi gleder oss over at våre amerikansk lutherske venner nå finner seg et nytt åndelig hjem, men det er også sterkt beklagelig at bibeltro kristne må tvinges ut av den sammenheng de har vært en del av i mange år.

Se også:
http://www.vl.no/kristenliv/article5023472.ece

1 kommentar:

Pastor Trond sa...

Artig å se hvordan konservative for moralsk panikk når det gjelder menneskers kjærlighetsliv. Har skrevet om det en rekke ganger i frihetsbloggen min.